, Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

Μίνα Γκάγκα: Για την ώρα δεν έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα

Για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά και το ενδεχόμενο εμφάνισης και στην Ελλάδα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην εκπομπή «Live News».

Όπως επισήμανε η κ. Γκάγκα πρόκειται για μία νέα νόσο που την ερευνά ακόμη η διεθνής επιστημονική κοινότητα, κρούσματα στα παιδιά υπάρχουν κυρίως στην Αγγλία, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και σε άλλες χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως πρόκειται για πανδημία.

«Συζητείται πως πρόκειται για αδενοϊό, χωρίς ωστόσο να έχει κατασταλάξει κανείς πως αυτή είναι η αιτία» πρόσθεσε ενώ τόνισε πως είναι καλό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με μικρόβια για να είναι έτοιμα ανοσολογικά να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Ανέφερε πως για την ώρα δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα, ωστόσο το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα και ζήτησε από τους γονείς να είναι ψύχραιμοι.

Η υπουργός είπε πως είναι σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή των παιδιών αν διαγνωσθούν με τη νόσο, να αποφεύγουν τα λιπαρά και να προτιμούν φαγητά με ζάχαρη, όπως κομπόστες.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό δήλωσε πως είναι πιθανό να σημειωθούν τις επόμενες μέρες περισσότερα κρούσματα, λόγω των ημερών του Πάσχα.