ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Στ. Λουκίδης για κορονοϊό: Μπαίνουμε σε νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης της πανδημίας – Πώς επηρεάζουν τα αντιικά χάπια

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
02/02/2022
Health
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ο πόλεμος των δασμών απειλεί να πλήξει δημοφιλή φάρμακα που παρασκευάζονται στις ΗΠΑ και εξάγονται στην Κίνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ PIXABAY

Για τη νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοιού που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των ειδικών επιστημόνων, μίλησε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με αφορμή την διάθεση του νέου εμβολίου της Novavax και τις ελπίδες που αυτό γεννά.

“Ξεκινάμε με μία φιλοσοφία η οποία είναι λίγο διαφορετική. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αναστολή εξέλιξης της νόσου με διαφορετικές προσεγγίσεις: είτε αυτά λέγονται αντιικά χάπια, είτε η δοκιμασμένη ρεμδεσιβίρη, η οποία μπορεί να χορηγηθεί πλέον και σαν προληπτικό αναστολής της εξέλιξης της νόσου, είτε τα μονοκλωνικά φάρμακα, τα οποία που θα μπορούν να δοθούν στο μη νοσούντα, ώστε να μην νοσήσει στο μέλλον, ιδίως σε αυτούς που έχουν χαμηλή ανοσοκαταστολή. Μπαίνουμε, δηλαδή, σε μία καινούργια φιλοσοφία. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα δούμε πώς θα αποτυπωθεί και κατά πόσο θα επηρεάσει την ενδημικότητα της νόσου”.

Ποιες είναι οι ελπίδες που γεννά το εμβόλιο της Novavax

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο κ. Λουκίδης αναφέρθηκε και στις ελπίδες που γεννά η χορόγηση του πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax για τον κορονοϊό.

“Οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους έχουν φόβο και δισταγμό. Αυτούς τους φόβους και τους δισταγμούς μπορεί να τους ξεπεράσει, εν μέρει, μία άλλη τεχνική που είναι ίσως πιο παραδοσιακή. Αυτό θα φανεί στα νούμερα”, επισήμανε.

Related Post

Ερυθριτόλη: Τι δείχνουν οι νέες μελέτες για το γλυκαντικό που βρίσκεται σε προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»

5 θάνατοι από ιό Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

Ενδομητρίωση: Η «σιωπηλή» πάθηση που απειλεί τη γυναικεία γονιμότητα

Πέτρες στα νεφρά: Από τον έντονο πόνο στη γρήγορη αποκατάσταση με τις νέες μεθόδους

Αναφορικά για τα αντιικά χάπια, η χορήγηση των οποίων ξεκίνησε χθες, o πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων πρόσθεσε ότι “είναι μία φιλική διαδικασία. Είναι σωστή η διαδικασία να πηγαίνουν στο σπίτι. Η αποτελεσματικότητα τους, όμως, παίζεται στο 30 -50% στη μείωση της σοβαρής νόσησης. Αν, λοιπόν, μπουν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, αυτό μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται να μειώσει τις εισαγωγές και τους σκληρούς δείκτες”.

Ο κ. Λουκίδης δεν δίστασε να διατυπώσει την άποψη ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για την τέταρτη δόση του εμβολίου. “Σε αυτή τη φάση έχουμε επικεντρωθεί στο να τελειώσουμε με την αναμνηστική δόση, η οποία φαίνεται ότι είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με τις αρχικές δόσεις του εμβολίου. Φαίνεται ότι όσοι την έκαναν, ένα μεγάλο ποσοστό που νόσησαν, την πέρασαν ήπια χωρίς να μπουν στο νοσοκομείο. Για την τέταρτη δόση, χωρίς να υπάρχουν μελέτες και αποδεικτική ιατρική, στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να το συζητάμε. Καλύτερα να μιλάμε για μία αναμνηστική δόση, γιατί δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα για να προσεγγίσουμε τον κόσμο”.

Γιατί η θνητότητα παραμένει στα ύψη

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο κ. Λουκίδης επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία σταθεροποίηση των μολύνσεων. “Υπάρχει μία μικρότερη αναλογικά παρουσία εισαγωγών σε νοσοκομεία και μια μικρότερη μείωση σε εισόδους σε ΜΕΘ. Παρόλα αυτά η θνητότητα παραμένει υψηλή. Για τη θνητότητα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως για παράδειγμα ότι οι νοσηλείες έχουν μετατοπιστεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, με πολλές νοσηρότητες”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σε αυτό το πανδημικό κύμα δεν έχουμε τις νοσηρότητες σε μικρότερες ηλικίες. “Το 90% είναι άνθρωποι που είναι πάνω από τα 65 έτη, εκ των οποίων το 85% είναι ανεμβολίαστοι”.

Πηγή: ertnews.gr

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Φυσικά και πρόσθετα σάκχαρα: Ποιες είναι οι διαφορές και πως μας επηρεάζει το καθένα
Health

Ερυθριτόλη: Τι δείχνουν οι νέες μελέτες για το γλυκαντικό που βρίσκεται σε προϊόντα «χωρίς ζάχαρη»

Η ερυθριτόλη έχει κερδίσει σημαντική θέση σε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, πρωτεϊνικές μπάρες και προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Οι ελάχιστες...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/10/2026
Ο ιός Oropouche εξαπλώνεται ραγδαία στην Κούβα - Ανησυχία και για τους ταξιδιώτες
Health

5 θάνατοι από ιό Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

27 νέα κρούσματα και πέντε θανάτους περιλαμβάνει η καταγραφή του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, σύμφωνα με την...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
02/10/2026
Next Post
Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου σκιέρ στα Τζουμέρκα: «Δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου σκιέρ στα Τζουμέρκα: «Δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου»


















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa