, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συναγερμός για την ελονοσία, καθημερινά 2 νέα κρούσματα

sunagermos-gia-tin-elonosia-kathimerina-2-nea-krousmata.w_lΣυναγερμός στην Ελλάδα μετά τα νέα κρούσματα ελονοσίας.  Τουλάχιστον δύο νέα περιστατικά της νόσου αναφέρονται καθημερινά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τους γιατρούς του ΕΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Μέχρι στιγμής, από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί έως και τις 31 Αυγούστου 73 κρούσματα, τα 69 εισαγόμενα και τα 4 εγχώρια με κριτήριο το ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού σε χώρα που ενδημεί η ελονοσία.
Στην πλειονότητά τους τα κρούσματα αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες Πακιστανικής καταγωγής που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα.
Τα τέσσερα εγχώρια κρούσματα αφορούν άτομα από την Ηλεία, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας – και οι τέσσερις εκδήλωσαν τη νόσο κατά το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από το ιστορικό τους προέκυψε πως είχαν μολυνθεί στην περιοχή κατοικίας και εργασίας τους.
Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης  της νόσου τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι αρχές Οκτωβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας. thetoc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.