Στην υπόθεση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ και στις εξελίξεις γύρω από την αποχώρησή της από τη θέση της πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsmax το βράδυ της Πέμπτης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε «απογοητευμένος και έκπληκτος» από όσα, όπως είπε, διάβασε σχετικά με την πρώην πλέον πρέσβη, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί θετικά στο ενδεχόμενο να της απονείμει χάρη, εφόσον βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές περιπέτειες.
Η σχετική ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο του Newsmax, ο οποίος ζήτησε από τον Τραμπ να διευκρινίσει αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
«Δεν θέλω να το σκεφτώ αυτό. Απογοητεύτηκα από όσα διάβασα. Δεν της έχω μιλήσει», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, λέγοντας ότι γνωρίζει την Γκιλφόιλ εδώ και χρόνια, ενώ έκανε ειδική μνεία στον πρώην σύζυγό της, τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.
«Τη γνώριζα για χρόνια. Ήταν παντρεμένη με τον Γκάβιν Νιούσομ, αλλά δεν την ήξερα τόσο καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να κάνει αναφορά στη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.
Παρά την κριτική του, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι η Γκιλφόιλ είχε θετική παρουσία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρέσβης.
«Το ενδιαφέρον ήταν ότι έκανε καλή δουλειά στην Ελλάδα ως πρέσβης. Γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι όσα διάβασε για την υπόθεση τον εξέπληξαν.
«Είναι ικανή, αλλά όταν διάβασα όσα έγραφαν, έμεινα έκπληκτος και απογοητεύτηκα», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης για το ενδεχόμενο νομικών εξελίξεων σε βάρος της Κίμπερλι Γκιλφόιλ, με τον ίδιο να αποφεύγει να δεσμευτεί για οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση σχετικά με την απονομή χάριτος.


