Ποιες θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Της Χρύσας Κυριακού

Δυσεύρετες φαίνεται πως είναι οι γυναίκες για τη στελέχωση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Οι υπεύθυνοι του κόμματος εδώ και καιρό έχουν επιδοθεί σε “κυνήγι” αναζήτησης υποψηφίων. Ορισμένες από τις συζητήσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι υποψήφιες… υποψήφιες βουλευτίνες έχουν πει το ναι για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενώ υπάρχουν και αυτές που ακόμη το… σκέφτονται. Οι περισσότερες εκ των υποψηφίων, που είχαν δοκιμάσει τις τύχες τους και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, φαίνεται πως δεν βλέπουν με καλό μάτι την… είσοδο στα χωράφια τους νέων, ωραίων και… άφθαρτων «γαλάζιων» στελεχών. Οι γκρίνιες γιατί αυτή και όχι εγώ, καθώς και τα πισωμαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν με τους αρμοδίους του κόμματος να προσπαθούν να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Karfitsa» πλην της βουλευτού Έλενας Ράπτη θέσεις στο ψηφοδέλτιο της Α’ εκλογικής περιφέρειας έχουν κλείσει, όπως όλα δείχνουν, η Άννα Ευθυμίου, η Άρτεμις Διαλυνά, η Μαρία Μήτσιου, η Βίκυ Νάκου και η Ελένη Κατσιαούνη. Ενώ έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με μια εκπρόσωπο των Βορειοηπειρωτών και με μια γιατρό από το δυτικό κομμάτι της πόλης, η οποία το σκέφτεται σοβαρά. Στη Β’ εκλογική περιφέρεια η Μάγδα Καρακόλη το σκέφτεται και το συζητά, κάτι το οποίο κάνει και η Πόπη Καλαϊτζή ενώ σίγουρες υποψηφιότητες είναι αυτές των Μαίρης Λιόλιου και της Δήμητρας Κοασίδου.

Α’ Θεσσαλονίκης

Άννα Ευθυμίου

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑΈνα από τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ η Άννα Ευθυμίου γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ν.Ο.Π.Ε.) του Α.Π.Θ. Υπήρξε ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Από την άνοιξη του 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη. Στο τελευταίο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, το πιο νεαρό σε ηλικία. Τον Ιανουάριο του 2011 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, με τον οποίο ωστόσο δεν διατηρεί πλέον και τις καλύτερες σχέσεις. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν υποψήφια, παρότι το όνομά της έπαιζε είτε για το δήμο Θεσσαλονίκης, είτε για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ίδια θεωρείται παιδί του Σαμαρικού μπλοκ ενώ μετά την πρόθεσή της να πολιτευτεί έχει δημιουργήσει πολλές λυκοφιλίες, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μπλέκεται… στα πόδια τους.

Άρτεμις Διαλυνά

ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΙΑΛΥΝΑΗ κόρη του γνωστού δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, Άρτεμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ αυτή τη χρονική περίοδο εργάζεται στο γραφείο του πατέρα της. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2009, με τη θετική γνώμη του πολύ κα-λού φίλου του πατέρα της, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος φαίνεται να τη στηρίζει.

Μαρία Μήτσιου

ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ και επιστημονική συνεργάτης στο εργαστήριο Αθλητιατρικής ΑΠΘ, με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις περασμένες εκλογές ενώ αυτοί που φαίνεται πως τη στηρίζουν είναι τόσο ο Γιάννης Ιωαννίδης, όσο και ο Κώστας Γλιουλέκας.

Βίκυ Νάκου

BIKY NAKOY

Αγαπημένη φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1969 και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1970. Είναι απόφοιτος του 18ου λυκείου, κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας από δημόσιο ΙΕΚ (2006). Συμμετέχει εθελοντικά σε πολλές οργανώσεις και σωματεία ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος της αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Το 2011 εκλέχτηκε εκπρόσωπος στον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας ως αντιπρόεδρος την περίοδο 2011-2014. Είναι «φανατική» οπαδός του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκε στο πλευρό του Γιάννη Ιωαννίδη, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Ελένη Κατσιαούνη

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρήγαιο Φαρσάλων Λάρισας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε διευθύντρια της Attica Bank A.T.E. του καταστήματος Μητροπόλεως. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη ενώ είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσει την τύχη της στην κεντρική πολιτική σκηνή συμμετέχοντας στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η ίδια θεωρείται «καλό χαρτί» για τη ΝΔ, καθώς έχει πρόσβαση στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις με δικηγόρους και γιατρούς.

Β’ Θεσσαλονίκης

Μάγδα Καρακόλη

ΜΑΓΔΑ ΚΑΡΑΚΟΛΗ

Κόρη του πρώην δημάρχου Σοχού Θεσσαλονίκης, τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Από το 1991 είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του νομού Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και μέλος Σ.Γ. ΟΝΝΕΔ νομού Θεσσαλονίκης. Κατά τις βουλευτικές εκλογές των ετών 2000, 2004 και 2007 κατήλθε ως υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Μέλος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την περίοδο είναι αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Η κα Καρακόλη διατηρεί καλές σχέσεις σχεδόν με όλα τα στελέχη της ΝΔ στην πόλη και είναι πολύ καλή φίλη και στενή συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μαίρη Λιόλιου

ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΛΙΟΥ

Η 32χρονη, Μαίρη Λιόλιου γεννήθηκε και κατοικεί στη Νέα Μηχανιώνα. Σπούδασε Εγκληματολογία στο Università degli Studi di Urbino “Carlo Bo” και Universita per Stranieri di Perugia και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Παρά το νεαρό της ηλικίας της και  ως πρωτοεμφανιζόμενη στον πολιτικό στίβο στις δημοτικές εκλογές του 2011 ήρθε πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Αλεξανδρή στον δήμο Θερμαϊκού. Είναι από τις νέες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Σάββα Αναστασιάδη, όσο και τον Θεόδωρο Καράογλου.

Πόπη Καλαϊτζή

ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Η Πόπη Π. Καλαϊτζή γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα εργάζεται σε Κλινική Αποκατάστασης στη Δρέσδη της Γερμανίας. Το 2002 εξελέγη με 15.000 σταυρούς νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, η νεότερη νομαρχιακή σύμβουλος που έχει εκλεγεί στην Ελλάδα και ανέλαβε το γραφείο Νεολαίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων νομού Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Σείριος». Στις εκλογές του 2006 εκλέχτηκε έπαρχος Λαγκαδά. Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 2012 και ήταν πρώτη επιλαχούσα βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Η ίδια διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κωστή Χατζηδάκη, πολλοί κάνουν λόγο για ειδύλλιο, το οποίο είχε διακοπεί και ανανεώθηκε πρόσφατα, ενώ έχει απέναντί της τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και τους άλλους εν ενεργεία βουλευτές στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Δήμητρα Κοασίδου

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΑΣΙΔΟΥ

Η Δήμητρα Κοασίδου γεννήθηκε και κατοικεί στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα από το 1989, ενώ από το 2003 είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη Νέα Δημοκρατία δραστηριοποιείται από το 1983 ως ενεργό μέλος στην Τοπική Οργάνωση Πολίχνης. Από το 2006 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Από το 2011 είναι Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Ανατολικής – Κεντρικής Μακεδονίας. Πολιτεύτηκε στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009. Η ίδια διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Θεόδωρο Καράογλου καθώς επίσης είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο χώρο των εργαζομένων.