Οι «άγνωστες» χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων
Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει μόνο φαγητά, αλλά μπορεί να σας φανεί χρήσιμος και σε πολλές ακόμη «δουλειές» του σπιτιού και της καθημερινότητας μας.
Το μέλι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να πήξει ή να ζαχαρώσει. Για να το επαναφέρετε, βάλτε το βάζο χωρίς το καπάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστεί να το ανακατέψετε και να το βάλετε για λίγο ξανά στον φούρνο.
Λιώστε το μέλι
Στύψτε το λεμόνι
Για να στύψετε σε χρόνο dt το λεμόνι δεν έχετε παρά να το βάλετε κομμένο στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Θα μαλακώσει και θα στύβεται χωρίς δυσκολία.
Μαλακώστε τη μάσκαρα
Αν η μάσκαρα έχει στεγνώσει, δοκιμάστε να τη βάλετε στα μικροκύματα δίπλα σε ένα φλιτζάνι με νερό στη μέγιστη θερμοκρασία για 30-40 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Μαλακώστε το μπαγιάτικο ψωμί
Πόσες φορές δεν έχει περισσέψει ψωμί το οποίο δεν τρώει όμως κανείς. Αν δεν το καταψύξετε για να το χρησιμοποιήσετε στα μπιφτέκια, δοκιμάστε να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάστε το με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει εντελώς το ψωμί.
Απολυμάνετε τα σφουγγάρια
Τα σφουγγάρια λόγω της καθημερινής χρήσης, χρειάζονται απολύμανση μέχρι να τα αντικαταστήσετε. Μουλιάστε λοιπόν το σφουγγάρι σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι και βάλτε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.Τα μικρόβια θα εξουδετερωθούν.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο
Αν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο ή δεν θέλετε να μυρίσουν τα χέρια σας, βάλτε τις σκελίδες στα μικροκύματα πάνω από μια χαρτοπετσέτα για 5- 10 δευτερόλεπτα. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και το σκόρδο θα καθαριστεί εύκολα.
Πηγή: mothersblog