, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Α. Κούγιας: Φόβοι για τυχόν αποφυλάκιση των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη!

Φόβους για τυχόν αποφυλάκιση των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, εξέφρασε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου, οι φόβοι του πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας για τη δίκη. Αυτό, όπως διευκρίνισε, μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκιση των 12 κατηγορουμένων μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών προφυλάκισής τους. Να σημειωθεί ότι οι 18 μήνες προφυλάκισης συμπληρώνονται τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί ότι οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν λίγο μετά τις 09.00 το πρωί έφτασαν στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εν μέσω εντάσεων.

Ο κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του επέκρινε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει πάρει «τα απαραίτητα» μέτρα ασφαλείας. «Είναι αδιανόητο, μετά από όσα συνέβησαν τη μέρα ενάρξεως της δίκης, όπου εκατοντάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί ανεξέλεγκτοι ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν υποδειγματικά, τόσο εγώ αλλά κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, δεν έχουν καμιά προστασία», δήλωσε.