01:30, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Αυτοκτονία 14χρονου: “Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια, τα είχε μαζέψει ο διευθυντής” λέει μητέρα

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες αναζητώντας τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο απονενοημένο διάβημα. Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες για περιστατικά bullying στο σχολείο που φοιτούσε πληθαίνουν, ενώ κάποιοι γονείς υποστηρίζουν ότι κυκλοφορούν ακόμα και… μαχαίρια!

Υπενθυμίζεται ότι το 14χρονο αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στα Σεπόλια, την περασμένη Παρασκευή (13.05.2022) και κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος ήταν ο λόγος που τον οδήγησε να βάλει τέλος στην ζωή του. Η αυτοκτονία του παιδιού έχει σοκάρει όσους το γνώριζαν αλλά φαίνεται πως την είχε προαναγγείλει στους φίλους του, ενώ όλοι στο σχολείο λένε ότι του έκαναν άγριο bullying.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», μια μητέρα αναφέρει ότι στο εν λόγω σχολείο – όπως της έχει πει το παιδί της – κυκλοφορούν μαχαίρια «πεταλούδες», τα οποία έχει μαζέψει ο διευθυντής. ««Το παιδί μου γνώριζε φατσικά τον 14χρονο από το σχολείο. Το μόνο που μου είπε κάποια στιγμή, αφού έγινε το συμβάν, ήταν ότι κάποιο παιδί είχε στείλει μήνυμα στον 14χρονο και ότι μάλλον “την έχει βάψει”. Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση αυτή με το bullying» λέει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Ο γυμνασιάρχης φαίνεται ευγενικός άνθρωπος που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Στο σχολείο κυκλοφορούν μαχαίρια – πεταλούδες και μου έχουν πει ότι κάποια τα έχει μαζέψει ο διευθυντής και τα έχει στο συρτάρι του. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Στις αρχές της χρονιάς είχαν χτυπήσει ένα παιδί οι νταήδες του σχολείου. Το παιδί μου μού είχε πει ότι υπάρχουν παιδιά που είναι οι νταήδες του σχολείου, ο ίδιος δεν έχει αντιμετωπίσει bullying».

«Τα παιδιά έχουν συγκλονιστεί με το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το σχολείο δεν έκλεισε. Έπρεπε στην κηδεία να έχουν παρευρεθεί όλοι οι καθηγητές. Το σχολείο έπρεπε να κλείσει ως ένδειξη τιμής για το παιδί. Είναι ντροπή που λειτούργησε κανονικά», αναφέρει επίσης.