, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Αυξάνονται τα κρούσματα, μειώνονται οι θάνατοι…

Αύξηση 24% στα κρούσματα παρουσίασε η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ που αφορά τη βδομάδα 19-25/9, σε σχέση με την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, ήταν 44.775 από 36.146 της περασμένη εβδομάδας. Επίσης, μικρή αύξηση έχουμε και στις επαναμολύνσεις που αφορούν το 26% των νέων κρουσμάτων. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από τους ειδικούς μετά το άνοιγμα των σχολείων και τον συγχρωτισμό παιδιών και εφήβων, ενώ ευνοεί και ο καιρός που χαλάει και ο κόσμος συγκεντρώνεται σε κλειστούς χώρους. Μείωση παρατηρείται στους θανάτους, 97 από 111, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει κάτω από τη μονάδα. Οι διασωληνωμένοι είναι 79, με τη μεγαλύτερη αύξηση του ιού στα λύματα να καταγράφεται στην Πάτρα, +399%. Ο δείκτης θετικότητας επί των τεστ που γίνονται έφτασε στο 6,77%.

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από χθες το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των δικαιούχων με την αναμνηστική δόση των επικαιροποιημένων εμβολίων Pfizer BA 4/5. Oι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Πάντως καλά πηγαίνουν και οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Όμικρον.

Κλείστηκαν 19.582 ραντεβού

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Political», από τις 12/9/2022 που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 41.030 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Από αυτούς, 5.086 αφορούσαν πρώτη αναμνηστική δόση, 30.224 αφορούσαν δεύτερη αναμνηστική δόση και 5.720 αφορούσαν τρίτη αναμνηστική δόση. Από σήμερα και έπειτα έχουν προγραμματιστεί 19.582 ραντεβού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τα επικαιροποιημένα εμβόλια αφορούν όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους, διαμένοντες και εργαζομένους σε γηροκομεία ή σε μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα, φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα με κίνδυνο επιπλοκών από τον κορονοϊό, τρεις μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη νόσηση. Επίσης μπορούν να εμβολιαστούν άτομα υγιή 30-59 ετών με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL