, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αιματηρή συμπλοκή με τρεις νεκρούς στα Κάτω Πατήσια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Τρεις νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός των ένοπλων συμπλοκών που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2/7) σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με τα δυο περιστατικά να έχουν ως πρωταγωνιστή έναν άνδρα Αλβανικής υπηκοότητας που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφού πρώτα είχε σκοτώσει ένα άτομο στην οδό Κουρτίδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ όλα ξεκίνησαν εχθές το βράδυ στην περιοχή των Πατησίων όταν ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η 43χρονη, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα. Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την αιματηρή συμπλοκή

Η εξάρθρωση μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών τον περασμένο Μάιο, μέλη της οποίας ήταν δύο από τους νεκρούς Αλβανούς της χθεσινής συμπλοκής και ένα ραντεβού στα Κάτω Πατήσια για να ξεκαθάρισμα λογαριασμών κρύβεται πίσω από το μακελειό με τους τρεις νεκρούς και τους δυο τραυματίες αστυνομικούς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός που είχε όπλο και πυροβόλησε ήταν ο άνθρωπος που μετέπειτα έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους. Ο συγκεκριμένος ήταν κατώτερο μέλος της συμμορίας που εξαρθρώθηκε, ενώ ο άντρας που υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί ήταν ο αρχηγός.

Το ραντεβού δόθηκε προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος ευθύνεται για την εξάρθρωση της σπείρας και όταν ο πιστολέρο είδε ότι ο αρχηγός δεν ήταν μόνος αλλά συνοδευόταν από άλλα ατομα έβγαλε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Οι δράστες ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά.

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα

Πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε ξανά τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στο αιματηρό περιστατικό στην Αθήνα.

«Έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ζωές. Είναι καλύτερα στην υγεία τους οι δύο αστυνομικοί, έχουν χειρουργηθεί. Σταθήκαμε στο πλευρό τους και στο πλευρό των οικογενειών τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος εξερχόμενος από το νοσοκομείο 401. Ένα σαφές μήνυμα. Η ΕΛ.ΑΣ. δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα» υπογράμμισε. Βρισκόμουν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και παρακολούθησα ζωντανά από τον ασύρματο τα τεκτενόμενα. Οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.