, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλάζει όνομα το Μετρό λόγω… Θεσσαλονίκης

Αλλάζει όνομα το Μετρό… λόγω Θεσσαλονίκης.

Νέο όνομα αναμένεται να έχει η Αττικό Μετρό Α.Ε., η δημόσια εταιρεία που έχει ως σκοπό την επίβλεψη των έργων του Μετρό και του Τραμ. Το όνομα που θα πάρει θα είναι «Ελληνικό Μετρό», κάτι που είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας επισκεφτεί το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκης, κάνοντας μάλιστα και μία δοκιμαστική διαδρομή προς το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το athenstransport η μετονομασία της εταιρείας ήταν μακροχρόνιο αίτημα των φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι το γεγονός ότι την επίβλεψη του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ένας φορέας με όνομα που παραπέμπει στην πρωτεύουσα.

Μάλιστα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετονομασία της εταιρείας, η οποία, όπως τονίστηκε, «ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα των πολιτών της Θεσσαλονίκης και αποτελεί δικαίωση για την ΕΒΕΘ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.