, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Αναγνωστόπουλος για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Αυτά είναι τα απόνερα δημοφιλών εκπομπών που ξέρασαν μίσος»

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ καταδίκασαν το περιστατικό, συζητώντας για τις προεκτάσεις που έχει αυτό σε κοινωνικό επίπεδο.

«Όσα βήματα προόδου κι αν κάνουμε σε αυτή τη χώρα, με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και τα λοιπά, περιστατικά όπως αυτά αποδεικνύουν ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στο σημείο που ονειρευόμαστε, δηλαδή στην πλήρη αποδοχή των ανθρώπων», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Βαϊμάκης.

«Αυτά είναι και τα απόνερα όλης της ρητορικής μίσους που είδαμε από διάφορες εκπομπές, δηλώσεις εκπροσώπων και ανθρώπων που ξέρασαν μίσος σε δημοφιλείς εκπομπές και αυτό επηρεάζει. Όλα αυτά επηρεάζουν. Πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι και μία ένδειξη», σχολίασε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

«Επειδή κι εγώ και η Κλεοπάτρα (Πατλάκη) είμαστε από τη Θεσσαλονίκη, βλέποντάς το νιώθουμε άβολα. Νομίζαμε ότι αυτά τα περιστατικά είναι χρόνια πριν», τόνισε από την πλευρά της η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

«Συνέβαινε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, σε 2-3 άτομα, σε περιοχές που ήταν κοντά σε μπαρ ή σε απόμερες γειτονιές και δεν ήταν τόσο οργανωμένα», παρατήρησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στη συνέχεια της κουβέντας.

«Χρησιμοποιούμε συχνά τον όρο “τρανσφοβία” ή “ομοφοβία”. Δεν υπάρχει καμία φοβία σε αυτό, είναι λάθος ο όρος, είναι καθαρό μίσος», επισήμανε ο Κώστας Βαϊμάκης.

«Έρχονται άνθρωποι εδώ που είναι έξω απ’ τον χορό και μιλάνε για αυτό το θέμα και λένε “μα δεν καταλαβαίνω, ποιος σας εμποδίζει να είστε ο εαυτός σας;”. Ορίστε ποιος τους εμποδίζει. Αυτή είναι μία απάντηση στο: τι τα θέλετε τα Pride;», σημείωσε κλείνοντας το θέμα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.