, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης για την κακοκαιρία “Ελπίδα”

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται σύμφωνα με σχετικά μετεωρολογικά δελτία με την ονομασία «Ελπίδα», ο Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της προστασίας των εγκαταστάσεων και κατ ’επέκτασης των καταναλωτών παραθέτει τις ακόλουθες οδηγίες:

Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:

Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

– Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

– Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

-Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

-Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

-Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

-Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

-Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε τον κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

-Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή τα καζανάκια.

-Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

-Φροντίστε για την αποκατάσταση ή εγκατάσταση μονώσεων σε ευάλωτα σημεία του εξωτερικού ιδιωτικού μας δικτύου από εξειδικευμένους τεχνίτες. Υδρόμετρα που βρίσκονται σε φρεάτια-ντουλάπια εκτεθειμένα και κυρίως σε περιοχές γύρω από τον αστικό ιστό, είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην παγωνιά.

Στα δίκτυα (εγκαταστάσεις) φυσικού αερίου των κατοικιών:

-Δεν κλείνουμε τη βάνα του φυσικού αερίου, ούτε το ρεύμα και αφήνουμε ενεργοποιημένη τη θέρμανση, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

-Ελέγχουμε την έξοδο των συμπυκνωμάτων της μονάδας φυσικού αερίου, κι αν παγώσει την αφαιρούμε από τη μονάδα.

– Αν η μονάδα – σωληνώσεις είναι εκτεθειμένες στην παγωνιά, αφήνουμε μια βρύση στο ζεστό νερό να στάζει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.