21:13, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Ανάσα από τα vouchers σε Σάμο – Βόρεια Εύβοια

Υψηλές πληρότητες κατέγραψαν τα καταλύματα στη Σάμο και στη Βόρεια Εύβοια τον μήνα Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική ώθηση που έδωσαν στις τοπικές οικονομίες τα vouchers των 150 και 300 ευρώ του υπουργείου Τουρισμού.

Της: ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ

Τα χαμόγελα της αισιοδοξίας επέστρεψαν στις περιοχές που επλήγησαν πέρυσι εξαιτίας των
ακραίων πλημμυρικών φαινομένων και των πυρκαγιών.

Σάμος και Βόρεια Εύβοια διανύουν έναν εξαιρετικό Αύγουστο, ενώ εκπρόσωποι των τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων δεν αποκλείουν να επιχειρήσουν να παρατείνουν για φέτος τη σεζόν έως και μετά τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν ακόμη 7.000 με 8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η στρατηγική στόχευση του υπουργείου Τουρισμού για στήριξη των ευάλωτων πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ειδικά στις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές, συνεχίζεται.

Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη

«Στο υπουργείο Τουρισμού προτεραιοποιήσαμε με ειδική νομοθετική διάταξη τις πληρωμές των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων πληγεισών περιοχών για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Συγχρόνως στην καμπάνια μας για την τουριστική περίοδο του 2022 δώσαμε ειδική έμφαση στις ξεχωριστές εμπειρίες, όπως ο τουρισμός ευεξίας που προσφέρεται στη Βόρεια Εύβοια, ενώ έχουμε εντάξει την προβολή του τουρισμού ευεξίας αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού, όπως τον οινοτουρισμό, τον αλιευτικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό και
άλλες μορφές, στον στρατηγικό σχεδιασμό μας με στόχευση σε χώρεςστόχους μέσω εκθέσεων και δράσεων προβολής και επικοινωνίας και για το επόμενο έτος», ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κόστος μεταφοράς περιορίστηκε στο ελάχιστο με τα 300 ευρώ που δόθηκαν στους Έλληνες για να επισκεφτούν το νησί της Σάμου. Ο Αύγουστος για το νησί «τρέχει» με πληρότητες πάνω από 90% και όσοι αποφασίσουν να το επισκεφτούν τελευταία στιγμή και χωρίς να έχουν κανονίσει από πριν
κατάλυμα θα δυσκολευτούν πολύ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Εύβοια, με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής κίνησης στην περιοχή,
καθώς τα vouchers έδωσαν τη δυνατότητα σε οικογένειες να επισκεφτούν τη Βόρεια Εύβοια, ενώ νέο κύμα τουριστών αναμένουν τον Σεπτέμβριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL