13:40, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Αναζητούν τις διαδρομές χρημάτων και ναρκωτικών…

Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στη διαδρομή του χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο του 34χρονου, με το οποίο εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου της Αθήνας, ψάχνουν να βρουν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο πρώην παίκτης ριάλιτι Β.Γ. υπό την επήρεια ναρκωτικών γύρω στις 8.40 το πρωί του περασμένου Σαββάτου εισήλθε με το άσπρο Nissan του στον χώρο στάθμευσης του δικαστικών κτιρίων στην οδό Λουκάρεως.

Αμέσως ο 34χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του καιαφούκινήθηκε προς τον αστυνομικό που φρουρούσε τον χώρο τού ανέφερε ότι έχει κάνει πολλά και ότι θέλει να παραδοθεί. Μάλιστα, του είπε ότι στο αυτοκίνητό του έχει ναρκωτικά καιχρήματα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της υποδιεύθυνσης της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Στον ανακριτή, αν συνέλθει

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνήσαν το όχημα του Β.Γ. έπεσαν από τα σύννεφα όταν αντίκρισαν τον αριθμό των χαρτονομισμάτων που υπήρχε εντός αυτού. Συνολικά μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα βρήκαν, μεταξύ άλλων, 275 γραμμάρια κοκαΐνης, μισό κιλό κάνναβη, 131 δισκία ecstasy και 37,9 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σε έρευνες στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 300.000 ευρώ.

Ο 34χρονος αρχικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ωστόσο μετά την πρώτη «επίσκεψή» του στον ανακριτή το πρωί της Κυριακής αποφασίστηκε η μεταφορά του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, καθώς ό,τι ανέφερε στους αστυνομικούς ήταν ακατάληπτα. Σύμφωνα με την προθεσμία που πήρε, ο Β.Γ. αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, εκτός και αν οι γιατροί που τον εξετάζουν κρίνουν ότι η ψυχική του υγεία δεν του επιτρέπει τη συνάντηση με τον δικαστικό λειτουργό.

Αν και η πλευρά του 34χρονου αναφέρει ότιτα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν οικογενειακή περιουσία, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους όλες τις δραστηριότητές του.Και αυτό γιατί οι ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν είναι μεγάλες για να παραπέμπουν σε έναν απλό χρήστη ναρκωτικών.

Σε ρολό τα λεφτά

Την ίδια στιγμή, η ιδιαιτερότητα των χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι το ποσό που εντοπίστηκε δεν προέρχεται από αποταμιεύσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή από πωλήσεις αντικειμένων και ακινήτων οικογενειακής περιουσίας του πρώην παίκτη του ριάλιτι. Ο μεγάλος αριθμός των χαρτονομισμάτων των 5, 10 και 20 ευρώ, εκ των οποίων πολλά ήταν διπλωμένα και τσαλακωμένα ή σε μορφή ρολού, δείχνουν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Έτσι οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο 34χρονος ηγούνταν ή ήταν μέλος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν και η πρώην σύντροφος του Β.Γ., με την οποία ο κατηγορούμενος έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Η γυναίκα ανέφερε ότι έμεναν μαζί για πέντε χρόνια και ότι χώρισαν πριν από λίγες μέρες. Όπως είπε στους αστυνομικούς, για όσο διάστημα ήταν μαζί δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παράνομη δραστηριότητα του συντρόφου της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL