, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Άνδρας επιτέθηκε με επικίνδυνο υγρό σε υπαλλήλους του δ. Παλλήνης

Ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, με ανάρτησή του στο Facebook, καταδικάζει την επίθεση ενός άνδρα με επικίνδυνο υγρό, σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δόμησης την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Βάσει του δημάρχου, οι δύο τραυματίες συνεχίζουν τις ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα.

Ο κ. Ζούτσος καταδικάζει την επίθεση και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Δήμου μας».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανάρτησε φωτογραφίες  από τον χώρο της επίθεσης στις οποίες φαίνονται οι κηλίδες από το υγρό στην αίθουσα.

Η ανάρτηση του δημάρχου Παλλήνης:

Μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχτηκαν, με επικίνδυνο υγρό, στο πρόσωπο και στα μάτια, δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, από πολίτη, γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση.

Οι υπάλληλοι διέτρεξαν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένως στο Νοσοκομείο, όπου δέχτηκαν ιατρική φροντίδα. Συνεχίζουν τις εξετάσεις αλλά ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Παλλήνης.

Το πρόστιμο αφορούσε πολεοδομική παράβαση η οποία διαπιστώθηκε, έπειτα από αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης, κατόπιν καταγγελίας και Αστυνομικής παραγγελίας.
Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση και στέκομαι στο πλευρό των υπαλλήλων που δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους, πιστοί στην τήρηση του Νόμου.

Ο σεβασμός προς τους εργαζομένους των Δημοτικών Υπηρεσιών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Δημοτική Αρχή, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Δήμου μας.