, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Ανοίγει σήμερα πλήρως η Εθνική Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και των βαρέων οχημάτων.

Στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2023 αναφέρθηκε πως γίνονται προσπάθειες να ανοίξει σήμερα το απόγευμα, μετά τις 17:00, πλήρως η εθνική οδός Αθήνας- Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτριος Γκατσώνης, Αντιπρόεδρος της Hellastron και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανέφερε πως θα αποδοθεί στην κυκλοφορία μια λωρίδα ανά κατεύθυνση στο τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου και για τα βαρέα οχήματα.

Ο κ. Γκατσώνης, είπε χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 3 χιλιομέτρων, έχει τοίχωμα μόλις 2 μέτρων και είχε μετατραπεί σε κωπηλατοδρόμιο. «Μόλις υποχώρησαν τα νερά, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους και αποδόθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία», προσέθεσε.

Για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας ανέφερε πως το ακριβές χρονοδιάγραμμα είναι άγνωστο και πως ίσως χρειαστείς έως και 1,5 μήνας. Και αυτό γιατί τα νερά λιμνάζουν και πως θα πρέπει να υποχωρήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Επίσης είπε πως οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν έπαθαν τίποτα σε αντίθεση με την κρεμαστή πεζογέφυρα στα Τέμπη που καταστράφηκε και πως το τοπικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

newsauto.gr