15:17, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Στ. Μπαλάσκας για την υπόθεση Αναγνωστόπουλου

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Σταύρου Μπαλάσκα για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Τοτε ο συνδικαλιστής μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του, μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι είχε διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις του αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Την είδηση της αθώωσής του έκανε γνωστή ο ίδιος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραψε:

«ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ… Είχα πει πως έχω και ταπεινά θα έχω για πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία με αθώωσε. Το δε πενταμελές αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ εχτές δίκασε και απέρριψε με την σειρα του τις ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ εις βάρος μου από μερίδα του τύπου για τις δηλώσεις μου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τον φονιά πιλότο της άτυχης ΚΑΡΟΛΑΪΝ στα ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ. Με απάλλαξε αθωώνοντάς με και αυτό με την σειρά του πανηγυρικά. Ευχαριστώ όσους στάθηκαν δίπλα μου στις πραγματικά δύσκολες στιγμές της άδικης δίωξης με την εκτόξευση λάσπης και την πρόσκαιρη διαθεσιμότητα. Κανονικά στην υπηρεσία μου, το περιπολικό μου και τους συντρόφους μου χαμηλόβαθμους μάχιμους αστυνομικούς της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Σταύρος μέλος Δ.Σ ΠΟΑΣΥ…».