, Σάββατο
03 Ιουνίου 2023

Απονομή βραβείων σε εργαζόμενες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας(ΦΩΤΟ)

Περισσότερες από 300 γυναίκες, οι οποίες εργάζονται στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), καθώς και περιθαλπόμενες, διακριθείσες αθλήτριες, βραβεύθηκαν για την προσφορά τους σε ειδική εκδήλωση. Η απονομή βραβείων έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κέντρου, αποτελώντας επίσημη αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρόεδρο Δρ. Μαρία Άννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και σε αυτήν παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απένειμε τιμητικές πλακέτες.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Δρ. Χατζητόλιου Βιλδιρίδη, απευθυνόμενη στις εργαζόμενες του Κέντρου υπογράμμισε: «Η αφοσίωση, η αυτοθυσία, η ελπίδα, η δύναμη, η υπομονή, η συμπαράσταση, η φροντίδα, η ανιδιοτέλεια, η θέληση, η αγάπη, η ελπίδα αλλά και πολλές ακόμα λέξεις περιγράφουν μερικά από τα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά σας και πιστέψτε με δεν είναι τυχαίο που όλες αυτές οι λέξεις είναι γένους θηλυκού».

Η διακεκριμένη αθλήτρια του μπότσια Μελπομένη Δήμου, βραβεύτηκε από τον κ. Καλαφάτη

Αναφερόμενη στα καθήκοντά της, ως προέδρου του Κ.Κ.Π.Κ.Μ., τόνισε ότι «είναι οι πρώτες 100 μέρες που αναλάβαμε τη Διοίκηση, δώσαμε ήδη λύσεις στα πάμπολλα θέματα που αντιμετωπίζετε. Σύντομα θα εξαγγείλουμε τον τρόπο εφαρμογής τους. Ίσως να δυσαρεστούνται κάποιοι για την περικοπή εξόδων που είναι περιττή σπατάλη αλλά εάν δεν σπάσουμε αβγά δεν θα εξυγιανθεί το Κ.Κ.Π.Κ.Μ.».

Από αριστερά προς τα δεξιά η Α΄ Αντιπρόεδρος του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. Χριστίνα Καραμίχου, η Β΄ Αντιπρόεδρος Μαρία Χατζηδημητρίου, ο Υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, η Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Μαρία Άννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη και η σύζυγος του Υφυπουργού Βίκυ Μωυσιάδου Καλαφάτη

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στις εργαζόμενες του Κέντρου, εξέφρασε ευγνωμοσύνη, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για γυναίκες που απέδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει προσφορά στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. «Συγκροτείτε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς.  Εμπνέετε την κοινωνία μας. Γίνεστε  οδηγοί της αγάπης και σηματοδότες της ελπίδας και της αισιοδοξίας, σε δύσκολους καιρούς. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε διότι ανήκετε στις γυναίκες εκείνες που έταξαν σκοπό τους να υπηρετούν το συλλογικό καλό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι κυρίες Δρ. Ρένια Ταρλατζή και Δρ. Μαρία Άννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη μόλις παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη

Ειδικές βραβεύσεις

Επιπλέον των 300 εργαζομένων, ο κ. Καλαφάτης βράβευσε για την πολύτιμη προσφορά της στα ελληνικά γράμματα και στον ελληνικό πολιτισμό την Πρόεδρο του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. Δρ. Μαρία Άννα Χατζητόλιου Βιλδιρίδη. Ο Υφυπουργός την χαρακτήρισε «εμβληματική και δραστήρια γυναίκα, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη Θεσσαλονίκη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό».

Ο κ. Καλαφάτης βράβευσε επίσης την τέως Διοικήτρια του ΚΕ.ΠΕ.Π. «Άγιος Δημήτριος» Δρ. Ρένια Ταρλατζή για την πολύτιμη συμβολή της, «με έργο ανεξάντλητης κοινωνικής αξίας».

Ακόμα, βραβεύθηκαν δύο περιθαλπόμενες του Κ.Κ.Π.Κ.Μ, η Μελπομένη Δήμου, διακεκριμένη αθλήτρια του μπότσια και η Τατιάνα Δήμητρα Ραπάι, με πολλές διακρίσεις στις ρίψεις.

Συνταξιούχος Εργαζόμενη (π. Διοικητική Διευθύντρια) του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. παραλαμβάνει το βραβείο της

Βραβεύθηκαν επίσης οι τρεις Πρόεδροι των Τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κιλκίς, κυρίες  Φιλιππιδάκη, Θοδωρίδου και Φραγκίδου.

Τέλος, βραβεία παρέλαβαν για την πολύχρονη εθελοντική προσφορά τους η Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων «Αγίου Παντελεήμων» «Είμαι Εδώ» Βενούλα Βαρδαλή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΚΕ.ΠΕ.Π. «Άγιος Δημήτριος» Στέλλα Χυτίρογλου και η Πρόεδρος του Σωματείου Γονέων ΚΕ.ΠΕ.Π. «Άγιος Δημήτριος» Ολυμπία Κορδά.

Χαρούμενη και συγκινημένη παρέλαβε από τον κ. Καλαφάτη το βραβείο της η πρόεδρος του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς Κατερίνα Φραγκίδου

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, η εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Εύα Δημητριάδη, οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας
Εργαζόμενη του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. παραλαμβάνει το βραβείο της