, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΠΘ: Εξ αποστάσεως σήμερα τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, διότι θα γίνουν εργασίες στην πρώην κατάληψη στο Βιολογικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας, «λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι,

σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτιριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτίρια της ΣΘΕ.

Με εκτίμηση

Κ.Παπαζάχος

Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.