, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ασθενής το «έσκασε» από ψυχιατρική κλινική του μόλις αποχώρησαν οι συνοδοί αστυνομικοί

Ασθενής που έφτασε για εξέταση συνοδεία αστυνομικών στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, σηκώθηκε και έφυγε μόλις αποχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ. Η εξήγηση που δίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Μετά την απόφαση του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις αλλαγές στη μεταφορά ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές για ακούσιες νοσηλείες έπειτα από εισαγγελική εντολή, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ενέχεται τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό του νοσοκομείου.

To πρώτο περιστατικό που «επιβεβαιώνει» τους φόβους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έγινε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ένας ασθενής «το έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο ασθενής συνοδευόμενος από την αστυνομία, μεταφέρθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ. Η αστυνομία αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της, έφυγε κι εκείνος εξαφανίστηκε!

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στη διαδικασία μεταφοράς των ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές, που απαλλάσσει την αστυνομία από τη συνοδεία τους, καθώς δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος.

Προειδοποιούν ότι με τις αλλαγές αυτές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ασθενών, προσωπικού αλλά και των παρευρισκομένων στις αίθουσες του νοσοκομείου. Παράλληλα, τονίζουν και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.

Περιστατικά που έρχονται από την επαρχία ή τον νομό Λασιθίου με εισαγγελική εντολή προς εξέταση, αφού οι αστυνομικοί που τους συνόδευσαν αποχωρούν μόλις φτάσουν στο νοσοκομείο, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές τους όταν δεν θα κρίνεται η ανάγκη της εισαγωγής.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.