, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Μπαλάσκας: «Ζήτημα τιμής για την αστυνομία η σύλληψη του εν δυνάμει δολοφόνου»

LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο ειδικός αναλυτής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε στο SDNA πως είναι ζήτημα τιμής η σύλληψη του δράστη που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμού του νεαρού αστυνομικού, ενώ μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ του «παγώματος» των πρωταθλημάτων!

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης με θέμα την οπαδική βία. Τα πλέον επικρατέστερα σενάρια για τα οποία την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφορούν στην μη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός των γηπέδων, μέχρι και την αναστολή των πρωταθλημάτων.

Ο ειδικός αναλυτής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας κατέθεσε την δική του άποψη στο SDNA, η οποία βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Όλα τα συνδικάτα αστυνομικών της χώρας επιτακτικά ζητούν κάποια πράγματα, τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν από χθες. Πρώτον θα έπρεπε η επίθεση για θάνατο αστυνομικού να είναι ιδιώνυμο. Δεύτερον, να ‘παγώσουν’ όλα τα πρωταθλήματα τώρα και τρίτον και βασικότερο να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα, όπως έχει εξαγγελθεί εδώ και δεκαετίες από προηγούμενους υπουργούς, διότι ένα εγγλέζικο σύστημα θα έλυνε το πρόβλημα, όταν γίνονται τέτοια αίσχη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Σαφώς, θα πρέπει η αστυνομία να παραμείνει έξωθεν των γηπέδων για να διαφυλάξει την τάξη των πολιτών. Αυτά τα προβλήματα με τα μοντέλα που έχει τηρήσει η Αγγλία από την εποχή της Θάτσερ, τα έχει λύσει εδώ και δεκαετίες.

Έτσι λοιπόν θα μπορούμε και εμείς να λύσουμε προβλήματα, με τους ιδιώτες να διασφαλίζουν και να δίνουν όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια όλων των πολιτών και έλεγχος εντός των αγωνιστικών χώρων».

Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη και σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία να συλλάβει τον δράστη.

«Το πρώτο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να αποφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του ο νεαρός αστυνομικός. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, όπως και όλοι οι αστυνομικοί της χώρας τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Την σύλληψη του εν δυνάμει δολοφόνου του νεαρού συναδέλφου».

Πηγή: sdna.gr