, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Χαλκιδική: Η αήθης επίθεση ενός «διασώστη»

Πριν από μερικούς μήνες η «Κ» είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του επικεφαλής εθελοντικής ομάδας δράσης της Χανιώτης Ιωάννη Κολοκυθά όπου κατήγγειλε τη στάση του Λιμενικού καθώς είχε ανακαλύψει ένα αρχαιολογικό –κατά την άποψή του– εύρημα και ενώ το παρέδωσε δεν πήρε ποτέ αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής.

Στην ίδια συνέντευξή του κατήγγειλε, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για καθυστέρηση στο δημοπρατημένο έργο του κόμβου της Χανιώτης εξαιτίας του οποίου έχουν χαθεί ζωές.

Πρόσφατα ο καταγγέλων, επιτέθηκε με ακατανόμαστες ύβρεις κατά του εκδότη της εφημερίδας «Κ» Νίκου Καραμανλή στην ιστοσελίδα του στο FB. Υπάρχουν δε συνομιλίες του καταγεγραμμένες με χαρακτηρισμούς όπως «εκβιαστής» κι άλλους που δεν επιδέχονται καν σχολιασμού. Νωρίτερα είχε επιδοθεί -και εξακολουθεί να επιδίδεται σε μια επίθεση-  εναντίον του δημάρχου Καλαμαριάς για ένα θέμα που αφορούσε στην τοποθέτηση απινιδωτών στην περιοχή διαφωνώντας προφανώς για την προσβασιμότητα σε αυτούς.

Εκείνο που είναι άξιο «θαυμασμού» είναι πως κατηγορεί τον εκδότη μιας εφημερίδας για έλλειψη στοιχείων στην πολύμηνη έρευνά της για τα έργα και τις ημέρες των διοικήσεων δήμων και υπηρεσίων του Νομού Χαλκιδικής όταν κι ο ίδιος υπήρξε καταγγέλων για τον κόμβο της Χανιώτης θέμα για το οποίο μάλιστα έγινε και επερώτηση στη Βουλή. Εκτοτε, πάντως, εξ όσων γνωρίζουμε αυτοί που κατηγορούσε όπως εν προκειμένω ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής τώρα τους υπερασπίζεται. Μάλλον κάτι θα μεσολάβησε. Κι αυτό δεν ήταν το έργο του κόμβου της Χανιώτης.

Για τα υπόλοιπα φαιδρά όπως και τις ηχογραφημένες συνομιλίες του θα κληθεί πολύ σύντομα να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο αντιεισαγγελέα. Κι εκείνος θα αποφανθεί εάν ο εν λόγω καταγέλλων διασώστης έχει σώας τας φρένας του ή όχι…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA