, Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

search icon search icon

Χαλκιδική: Καμία ενέργεια για την χειροβομβίδα στο Πευκοχώρι – Διαμαρτύρεται ο πρόεδρος για καθυστέρηση

Για όγδοη ημέρα παραμένει το πυρομαχικό υλικό στην θαλάσσια περιοχή του Πευκοχωρίου, όπου είχε εντοπιστεί από λουόμενο και εικάζεται ότι είναι χειροβομβίδα.

Η ομάδα πυροτεχνουργών από την Αθήνα απ’ ότι φαίνεται δεν έφτασε ποτέ στην Κασσάνδρα για την υπόθεση εντοπισμού πυρομαχικού υλικού με αποτέλεσμα να υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του Πευκοχωρίου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας μάλιστα, κύριος Γιώργος Τσιρκούδης ύστερα από την μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την περισυλλογή της χειροβομβίδας προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία με την οποία αν μη τι άλλο ζητάει την άμεση απομάκρυνση αυτής και αναφέρει τις συνέπειες που προκλήθηκαν σε ένα τουριστικό μέρος όπως είναι το Πευκοχώρι.

«Πράγματι απέστειλα ένα έγγραφο στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, όπως και στον Δήμο σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση της απομάκρυνσης της χειροβομβίδας. Έχουν περάσει ήδη 8 ημέρες και οι πυροτεχνουργοί από την Αθήνα δυστυχώς δεν έχουν εμφανιστεί, με αποτέλεσμα εδώ να υπάρχει αναστάτωση», σημειώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου στο XalkidikiPolitiki μεταφέροντας τον προβληματισμό των λουόμενων, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο αισθάνονται φόβο για τυχόν ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρημα βρέθηκε σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 150 εκατοστών εντός της θάλασσας. Η εικόνα που έχουν οι λιμενικοί δεν είναι ξεκάθαρη λόγω της θέσης του αντικειμένου μέσα στα βράχια και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Xalkidikipolitiki δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για αληθινό πυρομαχικό όπλο και αν συντρέχει πραγματικός λόγος ανησυχίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.