, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Χορός εκατομμυρίων γύρω από την Κιβωτό

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται τα στοιχεία-προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και στην οικία (στην περιοχή της Ραφήνας) που φέρεται να χρησιμοποιούσαν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, όπου είχαν δημιουργήσει διαμέρισμα ο ιδρυτής και η τέως πρόεδρος του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που κατά πληροφορίες φτάνει τις 300.000 ευρώ σε μετρητά (δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές ποσό).

Πληροφορίες της «Political» αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα, την οποία φέρεται να επισκέφτηκε και να άδειασε την προηγούμενη εβδομάδα η Σταματία Γεωργαντή. 

Ψάχνουν το πόθεν έσχες

Να θυμίσουμε πως έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του αλλά και της πρεσβυτέρας του, καθώς και οι δύο θυρίδες (κατά άλλες πηγές μία) που έχουν εντοπιστεί. Αυτό προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενέργειες ανάληψης χρηματικών ποσών, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν ενημερωθεί οι Αρχές για καταθέσεις της τάξεως των 250.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, για αυτούς δεν υπάρχει δέσμευση, καθώς θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της ΜΚΟ, όπου διαβιούν δεκάδες παιδιά και βοηθιούνται πολλά περισσότερα. Σε αυτούς φαίνεται να υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάνει -με βάση πληροφορίες- ανάληψη ούτε ενός ευρώ από τη μισθοδοσία του την τελευταία 8ετία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξεως των περίπου 120.000 ευρώ. Ωστόσο, σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του αλλά και της Κιβωτού βρέθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις μέσα σε μια διετία. Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται και το πόθεν έσχες της Σταματίας Γεωργαντή.

«Μύλος» με τη δωρεά ακινήτων του επιχειρηματία Κώστα Λούλη

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αποκαλύψεις του γνωστού αλευροβιομήχανου Κώστα Λούλη, ο οποίος φέρεται να δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου ένα ακίνητο-βίλα στο Διμήνι του Βόλου (καθώς επίσης και την έκταση που το περιβάλλει), αλλά τελικά αποκόμισε χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία, το 2016 έβαλε πωλητήριο στο ακίνητό του στο Διμήνι ζητώντας 3,5 εκατ. ευρώ, με τον πατέρα Αντώνιο να τον προσεγγίζει και να του προσφέρει -για λογαριασμό της ΜΚΟ- 1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λούλης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, συγκινήθηκε από το έργο της Κιβωτού του Κόσμου και αποφάσισε να πει το «ναι» προκειμένου το οίκημα να χρησιμοποιηθεί ως δομή για ανήλικα παιδιά.

Ο αλευροβιομήχανος, την ίδια χρονική περίοδο περίπου, προχωρά στην παραχώρηση ενός ακόμη ακινήτου υπό τη μορφή δωρεάς στη ΜΚΟ του πατέρα Αντωνίου, υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό των δύο ακινήτων, με το κόστος να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, άρα τα χρήματα από τη βίλα στο Διμήνι να πηγαίνουν εκεί για «ιερό σκοπό» και να χαρακτηρίζει και αυτήν τη μεταβίβαση δωρεά. Ο γνωστός επιχειρηματίας, μιλώντας σε ΜΜΕ στον απόηχο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, ανέφερε πως θα αισθανθεί αγανάκτηση και οργή αν αποδειχτούν τα όσα καταγγέλλονται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL