03:57, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Χρυσή Αυγή: Στις 15 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση

Οι καταδικασθέντες πρωτοδίκως θα δικαστούν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν στις 15 Ιουνίου πρώην βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση, όπως μεταδίδει το protothema.

Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης της δευτεροβάθμιας δίκης για τις 15 Ιουνίου ήρθε λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του σκεπτικού της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας (πρώτος βαθμός).

Συγκεκριμένα, οι καταδικασθέντες πρωτοδίκως θα δικαστούν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.

Μάλιστα, εν όψει της έναρξης της δίκης σε δεύτερο βαθμό, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής έχουν ήδη υποβάλει αίτημα, προκειμένου η ακροαματική διαδικασία να διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς της.