, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Τρέχει» για να επαναλειτουργήσει το υπόγειο πάρκινγκ

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με την έλλειψη στάθμευσης αναμένεται να δώσει η επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία «Ελευθερίας» στο Κορδελιό.

Το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία «Ελευθερίας» στο Κορδελιό έκλεισε το 2006 λόγω προβλημάτων με τις άδειες πυροπροστασίας, αλλά και λόγω στεγανοποίησης, από τη στιγμή που… έμπαζε νερά.

Το υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 150 θέσεων με την επαναλειτουργία του μέχρι το τέλος του 2023, θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση τμήματος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Ο δήμος ολοκλήρωσε τη μελέτη του και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στεγανοποίησης του χώρου, ενώ υπάρχει και επικαιροποιημένη μελέτη πυροπροστασίας.

«Η μελέτη του υπόγειου πάρκινγκ Κορδελιού ολοκληρώθηκε και προχωράμε στην κατασκευή των εργασιών που θα επιτρέψουν την λειτουργία του. Αυτό θα συμβάλλει καταλυτικά στην αποσυμφόρηση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε στην Karfitsa ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις από την πλευρά της διοίκησης να βρεθεί ιδιώτης, ώστε να διαχειρίζεται το πάρκινγκ, καθώς αν το αναλάβει ο δήμος τα έξοδα θα επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω τον δήμο.