, Τρίτη
18 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Δ. Σερρών: Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής δημιουργείται στην πλ. Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Την έναρξη υλοποίησης της ανάπλασης της Πλατείας Ειρήνης, έναν νέο πόλο έλξης στον δήμο Σερρών σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου Πέτρο Καμελίδη.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,345 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Σημείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 συμβάλλοντας καθοριστικά στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Σφαγείων.

«Με την ανάπλαση της Πλατείας Ειρήνης και τη νέα Παιδική Χαρά, που δημιουργήθηκε και σύντομα θα λειτουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο, η περιοχή αποκτά έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και έναν σημείο – αναφοράς για δράσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως εξήγησε, το έργο προβλέπει τη δημιουργία χώρου πρασίνου και βιοκλιματικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

«Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τα υπάρχοντα δέντρα θα φυτευθούν νέα είδη κατάλληλα για το κλίμα της περιοχής.Έντονο θα είναι το στοιχείο του νερού με επιδαπέδια σιντριβάνια, ενώ ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής θα γίνει με φωτιστικά σώματα LED», ανέφερε ο κ.Χρυσάφης.

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.