, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

25 Μαΐου-Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά: Κάθε τρεις ημέρες δύο παιδιά εξαφανίζονται

«Κάθε τρεις ημέρες δύο παιδιά εξαφανίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία του Α’ τετραμήνου», επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, με αφορμή την (25/5) Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη σύμπραξη δυνάμεων. Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν και εμείς υποστηρίζουμε αυτή τη δυνατότητα των θεσμών να λειτουργούν καλύτερα (…)

Ξέρουμε πλέον ποια παιδιά εξαφανίζονται, ξέρουμε το προφίλ του παιδιού – είναι κοπέλα έφηβη, 13 – 17 χρονών περίπου, Ελληνίδα, που επηρεάζεται από το διαδίκτυο, επηρεάζεται από το ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια. Επηρεάζεται από ότι κάποιοι προσπαθούν να δελεάσουν τα κορίτσια (…)

Ανοιχτή γραμμή έχουμε με το ηλεκτρονικό έγκλημα της Αστυνομίας, με το Αναζητήσεων και με το τμήμα Εθελοντισμού, με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ανηλίκων.

Από εκεί βγαίνουν αποτελέσματα, και το τελευταίο διάστημα πρέπει να πω έχουν εξιχνιαστεί πολλές υποθέσεις γιατί κάποιοι συμπολίτες μας τηλεφωνούν στη γραμμή 1056 του “Χαμόγελου του Παιδιού” και θέλουν να πουν κάτι, αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν με την αστυνομία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Έχουμε δυο εξαφανίσεις παιδιών κάθε τρεις μέρες το πρώτο τετράμηνο, και μία εξαφάνιση κάθε δύο μέρες».

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.