, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Διεθνής Μαραθώνιος: Ο πρώτος των πρώτων έφτασε στην Θεσσαλονίκη από τη Πέλλα σε 2ωρες και 23 λεπτά (ΦΩΤΟ+Video)

Έφτασαν πριν από λίγο οι πρώτοι μαραθωνοδρόμοι, που με αφετηρία την Πέλλα, έφτασαν στην Θεσσαλονίκη δε λιγότερο από δυόμιση ώρες.

Συγκεκριμένα ο πρώτος δρομέας, Φώτης Ζησιμόπουλος, σε 2 ώρες και 23 λεπτα, ενώ ο δεύτερος, Γιώργος Καλαπόδης, τερμάτησε με περίπου 4 λεπτά διαφορά. Tρίτος τερμάτισε ο Κυριάκος Μπέης.

Οι δηλώσεις του πρώτου δρομέα που έκοψε την κορδέλα του τερματισμού εστιάζονται σε νέους στόχους και νέες «κορυφές» προς κατακτήσεις.

Πρώτη στις γυναίκες είναι η Ματίνα Νούλα, η οποία είναι και η περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου.

Σπουδαίο κοινωνικό έργο του Μαρωθωνιου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς φέτος μέρος από το παράβολο που πληρώνουν όλοι οι συμμετέχοντες, στηρίζουν 84 ευπαθείς ομάδες φέτος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη φετινή διοργάνωση σε όλους τους αγώνες συμμετέχουν πάνω από 17 χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από 71 χώρες του εξωτερικού, καθώς ο αγώνας είναι ενταγμένος στο διεθνές καλεντάρι.

Ο μαραθώνιος, έχοντας ως βασικό μήνυμα τη συμπερίληψη, θα ενώσει δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη, από 10χρονους μαθητές δημοτικών σχολείων μέχρι αειθαλείς 86χρονους.

Υπενθυμίζεται, πως στις 12:30 αναμένεται να δοθεί η εκκίνηση για τη διαδρομή των 5km από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν περίπου 9.000 δρομείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.