, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δίκη Άλκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν. Άκουγα κραυγές πόνου» κατέθεσε φίλος του

Ένας φίλος του Άλκη Καμπανού που ήταν παρών τη στιγμή της άγριας οπαδικής επίθεσης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φοιτητής κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου και συνεχίζεται για 17η μέρα η δίκη των 12 κατηγορούμενων.

Όπως είπε ο μάρτυρας, σκοπός τους ήταν «να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούσαν» ώστε να υπερέχουν αριθμητικά «για να σκοτώσουν».

Επίσης, ανέφερε πως πρόλαβε και ξέφυγε, τρέχοντας όσο μακριά μπορούσε. «Άκουγα κραυγές πόνου και “βοήθεια”» ανέφερε και γι’ αυτό ειδοποίησε τους θαμώνες καταστήματος να καλέσουν ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου βρισκόταν στον σύνδεσμο του Άρη, ενώ μετά πήγαν για φαγητό και στη συνέχεια συναντήθηκε με την παρέα του Άλκη. όπου και κάθισαν στα σκαλοπάτια οικοδομής επί της Θ. Γαζή (νυν Αλκιβιάδη Καμπανού).

«Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Είχε κρύο και στο σημείο υπήρχαν εσοχές. Είχαμε πάει άλλες δύο φορές εκεί», είπε, ενώ περιγράφοντας τη στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες, ανέφερε: «Στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ένας ρώτησε “τι ομάδα είστε;”. Απάντησα “Άρης” και μετά όρμησαν κατά πάνω μας».

Μάλιστα, είπε πως πήδηξε από το πεζούλι προς τα αριστερά και μέσω της οδού Πλαστήρα κατέβηκε προς την οδό Παπαναστασίου τονίζοντας πως «ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους».

«Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Τα άτομα που βρέθηκαν μπροστά μου, η στιγμή που φεύγω. Δεν έχω μία ροή γεγονότων», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 20χρονος μάρτυρας. Όσον αφορά στον Άλκη, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει «τι πέρασε στα σκαλιά». Για τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα είπε ότι «στην αρχή ήμουν τρομοκρατημένος, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Μετά πήγαμε στο Τμήμα και ηρέμησα».

Γονείς Άλκη: Πόσους φόνους να κάνουν

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού αντέδρασαν όταν από την υπεράσπιση ρώτησαν γιατί δεν πήγε να βοηθήσει τον Άλκη και τους άλλους δύο τραυματίες.

«Πόσους φόνους να κάνουν;» είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ενώ η μητέρα ανέφερε: «τι φταίει το παιδί;».

Αυτή τη στιγμή η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.