, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δίκη Λιγνάδη: Η ένταση, οι αποκαλύψεις για πορνογραφικό υλικό & η νέα δικάσιμος

Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Επεισοδιακή ήταν η συνέχεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την Παρασκευή. Μάλιστα, η ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών ήταν τόσο μεγάλη, που η πρόεδρος του δικαστηρίου αναγκάστηκε να διακόψει τη δίκη περισσότερες από μία φορές. Τελικά, η δίκη διεκόπη για την 1η Απριλίου. Για τις εξελίξεις στην υπόθεση μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» ο συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας.

«Το υλικό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Βλάχος έχει αξιολογηθεί από τη δικαιοσύνη & δε βρέθηκε τίποτα αξιόποινο»

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Γιάννη Βλάχου, δικηγόρου δύο εκ των φερόμενων ως θυμάτων του ηθοποιού, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι «Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση ένα χρόνο ανακαλύπτει μετά από ένα χρόνο υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, το οποίο αξιολογήθηκε από τη δικαιοσύνη και δε βρέθηκε τίποτα αξιόποινο. Και έρχεται αυτός ο δικηγόρος, αποδεικνύοντας ότι μάλλον δε γνωρίζει το υλικό της δικογραφίας, και λέει ότι θα κάνει μήνυση για αυτό το υλικό. Αυτό το υλικό είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και ένα χρόνο. Είχε βρεθεί ένα κινητό με φωτογραφίες ανθρώπων που δεν έχει καμία σχέση με ανήλικους. Δεν είναι πορνογραφικό υλικό. Το υλικό αυτό το γνωρίζω, δε γνωρίζω να υπάρχει πορνογραφικό υλικό. Αυτά βρέθηκαν σε ένα κινητό τηλέφωνο στο σπίτι του αδερφού του κ. Λιγνάδη. Πρώτη φορά συναντώ τέτοιες συμπεριφορές».

«Συνεχώς αποδομείται η κατηγορία κατά του κ. Λιγνάδη στο δικαστήριο. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου δικηγόρου, του κ. Βλάχου, οδήγησε το δικαστήριο 5 φορές σε διακοπή. Ζήτησε να απαγορευτούν ερωτήσεις μου. Με ομόφωνη απόφαση το δικαστήριο έκρινε ότι οι ερωτήσεις ένα μέσα στο θέμα και είναι σωστές γιατί αναδεικνύεται η προσωπικότητα του φερόμενου ως βιασθέντα», συνέχισε ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην ένταση εντός της δικαστικής αίθουσας την Παρασκευή.

«Η Τζεφ Μοντάνα δεν έχει μπει μέσα στο δικαστήριο, δεν είναι μάρτυρας»

Μιλώντας για τη Τζεφ Μοντάνα και την εμπλοκή της στην υπόθεση, ο ίδιος τόνισε ότι
«Το δικαστήριο δεν είναι κέντρο διερχομένων. Εμφανίστηκε η Τζεφ Μοντάνα και υποστήριξε ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας, κάτι που δεν ισχύει. Δεν έχει μπει μέσα στο δικαστήριο. Κάθεται έξω στο προαύλιο και φωτογραφίζεται. Ο δικηγόρος που σήμερα μιλάει για τα δικαιώματα των διεμφυλικών, τον παρουσιάζει στον κατάλογο των μαρτύρων ως Τζεφ Ασημακόπουλο. Αυτός ο κύριος είναι κάθε μέρα στο δικαστήριο, δεν είναι μάρτυρας, δεν του επιτρέπει να μπει κανείς, και όλα τα μέσα ενημέρωσης τον παρουσιάζουν».

«Θα κάνω μήνυση στο Γιάννη Βλάχο, όπως μου ζήτησε ο κ. Λιγνάδης»

Επανερχόμενος στο θέμα της έντασης με το δικηγόρο δύο εκ των φερόμενων θυμάτων, ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε ότι «Ο συγκεκριμένος δικηγόρος διακόπτει χωρίς κανένα λόγο, με ένα τρόπο απαράδεκτο. Το ότι δημιουργήθηκε ένταση από δική μου πλευρά στο δικαστήριο, είναι παραπληροφόρηση. Στο δικαστήριο μέσα υπάρχει πανωλεθρία για τη μεριά των καταγγελλόντων. Θα κάνω και μήνυση και αγωγή, όπως μου έχει ζητήσει ο κ. Λιγνάδης, στο συγκεκριμένο δικηγόρο για αυτά που λέει εδώ και ένα χρόνο»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.