, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από το δεύτερο θύμα να αναπαραστήσει το βιασμό

Σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης απάντησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δεύτερος νεαρός άνδρας που καταγγέλλει το Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Ο μάρτυρας έχει καταθέσει στο δικαστήριο πως βιάστηκε το 2015, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντας τον. Ο μάρτυρας έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει.

Μάρτυρας: … Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί.
Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να δείξει πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει, όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Ο νεαρός άνδρας απαντώντας νωρίτερα σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ξέσπασε σε κλάματα αναφερόμενος στην πράξη σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε. «Με ενοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Ο μάρτυρας, μάλιστα, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αμυνθεί, καθώς όπως είπε « είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα, ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου με την υποβολή ερωτήσεων στο μάρτυρα από τον Αλέξη Κούγια.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.