12:26, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 90.900 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Πρόστιμα συνολικού ύψους 90.900 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 45 ημέρες σε ένα κέντρο διασκέδασης επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 280 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 90.900 ευρώ και αναστολή  λειτουργίας για 45 ημέρες συνολικά (σε ένα κέντρο διασκέδασης για 30 ημέρες λόγω υποτροπής και σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες) για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων.

Επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι την:

• Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 η υπηρεσία επέβαλε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης σχετικά με την απαγόρευση εξυπηρέτησης πελατών στον εξωτερικό χώρο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό (COVID-19) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

• Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 η υπηρεσία επέβαλε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κουρείο για μη τήρηση κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης σχετικά με την απαγόρευση εξυπηρέτησης πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (COVID-19) στην Περιφέρεια Αττικής.

Παρεμπόριο

Επιπλέον η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 14.02.2022 έως και 20.02.2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 508 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 667 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας των Δήμων Αθηναίων και Αιγάλεω καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 67.750 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών για το υπαίθριο εμπόριο, για τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα και για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.
  4. Κατασχέθηκαν 4.422 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e – shop).
  5. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 40.240 τεμάχια βιομηχανικών προϊόντων και μεταχειρισμένων ειδών (no name).