, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Νεάπολης- Συκεών: Νέες σύγχρονες μονάδες θέρμανσης σε Δημ. Σχολεία

♦ Άμεση κινητοποίηση και αντικατάσταση του φθαρμένου λέβητα με δύο νέας τεχνολογίας στα 1ο-5ο Δ.Σ. Συκεών

Ευχαριστήρια επιστολή από τον διευθυντή του σχολείου προς τη διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ένα πιο ζεστό περιβάλλον αγκαλιάζει, πλέον, τους μαθητές των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Δενδροφυτεία), μετά την αντικατάσταση του παλιού λέβητα θέρμανσης από δυο νέας τεχνολογίας.

Το πρόβλημα που επίσπευσε τις εργασίες τοποθέτησης νέων λεβητών και καυστήρων θέρμανσης φυσικού αερίου προέκυψε την παραμονή των Χριστουγέννων με τη σοβαρή βλάβη που εντοπίστηκε στον παλιό λέβητα θέρμανσης, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να θερμαίνεται από την δεύτερη μονάδα, αναγκαζόμενη να δουλεύει ασταμάτητα, 22 ώρες το 24ωρο, για την κάλυψη των αναγκών.

Με την ενημέρωση της διοίκησης του δήμου και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (23.12.2021), στην Τεχνική Υπηρεσία, μετά από εντολή του δημάρχου σήμανε συναγερμός. Αμέσως τα στελέχη της επιδόθηκαν σε έναν αγώνα ταχύτητας για την επισκευή του, που -όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη- προχώρησαν στην ανεύρεση λύσης και προμήθειας νέων μονάδων θέρμανσης, έχοντας να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς λόγω των εορτών.

Οι προσπάθειες καρποφόρησαν σε ασυνήθιστα μικρά χρονικά όρια με αποτέλεσμα να γίνει η τοποθέτηση δυο νέας και σύγχρονης τεχνολογίας λεβητών και καυστήρων φυσικού αερίου, και να τεθούν σε άμεση λειτουργία, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστου Σαρηγιαννίδη.

Χαρακτηριστικό της αλλαγής του κλίματος αποτελεί η επιστολή του διευθυντή του 1ου Δημ. Σχολείου Συκεών Κώστα Σβώλη, που απέστειλε στη διοίκηση του δήμου, την οποία την ευχαριστεί «για τη γρήγορη σχετικά αντιμετώπιση του ξαφνικού προβλήματος που ενέκυψε στην θέρμανσή μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις χρονοβόρες διαδικασίες προμηθειών του Δημοσίου, οι οποίες αφορούν την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος», με τον οποίο τρόπο, όπως σημειώνει, «αποδείξατε έτσι για ακόμη μια φορά ότι είστε κοντά στα προβλήματα των σχολείων».  Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «τώρα το σύστημα είναι αποδοτικότερο αφού αισθανόμαστε περισσότερη ζέστη και απ’ ότι μας εξήγησαν οι Τεχνικοί θα γίνεται και οικονομία αερίου, γιατί ο ένας από τους δυο παλαιούς λέβητες, ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, αντικαταστάθηκε με δύο νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, μεγαλύτερης συνολικά θερμιδικής απόδοσης».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 5ου Δημ. Σχολείου Συκεών Σάββας Γουστέρης με επιστολή του στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (27.1.2022) ενημέρωσε τους γονείς για την θετική εξέλιξη του θέματος.  Όπως ανέφερε, «αποκαταστάθηκε πλήρως η θέρμανση, αφού τοποθετήθηκαν δυο νέοι λέβητες, καινούριας τεχνολογίας, ανεβάζοντας περισσότερο τη θερμοκρασία στους χώρους του σχολείου μας», εξηγώντας ταυτόχρονα τους λόγους καθυστέρησης των εργασιών.