, Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο ΕΡΤNews από προ μηνών επίθεση των χούλιγκαν 

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το ΕΡΤNews από μια επίθεση των χούλιγκαν κατά οπαδών στο Ίλιον πριν από μερικούς μήνες, η οποία έχει κοινό σημείο αναφοράς τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη.

Η επίθεση έγινε σε καφενείο με οπαδούς της ΑΕΚ, τον περασμένο Σεπτέμβριο (25/9/2023). Οι χούλιγκαν με πρωταγωνιστή, τον 27χρονο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, με το ψευδώνυμο «Όμλε» μπήκαν στο καφενείο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να βρίζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, και χρησιμοποιώντας βία, τους αφαίρεσαν μπλούζες, κασκόλ και πανό της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας.

Φεύγοντας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, έριξαν στην είσοδο του καταστήματος φωτοβολίδες. Οι δράστες επιβιβάστηκαν στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν.

Στην ίδια επίθεση, συμμετείχε και ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, καθώς το μοιραίο βράδυ ήταν αυτός που έκανε νόημα με τα χέρια του και έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να  βγουν από το γήπεδο και επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν εκδοθεί δύο ακόμη εντάλματα για αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τον 36χρονο με  το ψευδώνυμο, «Ρουμάνος» και τον 31χρονο με το ψευδώνυμο «καρχαρίας».

Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες άλλα τρία εντάλματα για έναν 33χρονο με το ψευδώνυμο «Μπρούκλιν», και δύο χούλιγκαν που συμμετείχαν στην δολοφονία του αστυνομικού. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη, είναι ένας πυροσβέστης και ένας στρατιωτικός.

Στην ηγετική ομάδα ο 41χρονος που «έπεσε στα χέρια» της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία, αξιοποιώντας καταθέσεις, μαρτυρίες και πειστήρια, συνέλαβε ακόμα ένα άτομο για τα επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη. 

Είναι 41 ετών και φέρεται ως ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν, υπαρχηγός του επιλεγόμενου «Κοντού» που έχει ΗΔΗ προφυλακιστεί.

Ο συλληφθείς φέρεται να οργάνωσε και να συμμετείχε σε παλιότερες επιθέσεις εναντίον δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως τον Δεκέμβριο 2021 στο γήπεδο Καραϊσκάκης πριν τον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης. 

Την ίδια μέρα, μαζί με άλλους φέρεται να σχεδίαζε και οργάνωνε τις επόμενες επιθέσεις στο σημείο που έμελλε δύο χρόνια μετά να τραυματιστεί θανάσιμα ο Γιώργος Λυγγερίδης

«Στα επεισόδια που έγιναν θυμάμαι και τον Μ.Δ να πετάει πέτρες και οι υπόλοιπο ήταν “μικροί” […] Σε αυτόν τον αγώνα συζητούσαν και σχεδίαζαν λίγο πιο πέρα από το κυλικείο της θύρας 7 ο Α.Ι με τον Μ.Δ ή το άτομο που αποκάλεσα ως “Ρουμάνο” ότι την επόμενη ημέρα και με αφορμή την ημέρα κατά της αστυνομίας 13 Δεκεμβρίου που σημαίνει All Cops Are Bastards θα κάνουν επεισόδια κατά των αστυνομικών στο “Μελίνα Μερκούρη” που θα γινόταν ο αγώνας βόλει Ολυμπιακός – Παναθηναικός» αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας “67Ε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο προστατευόμενο μάρτυρα, σε άλλη επίθεση κατά αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2022 στον αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αζέρικης Καραμπάχ, ο συλληφθείς τραυματίστηκε. 

«[…] Έκαναν επιθέσεις στους αστυνομικούς με ρίψεις καπνογόνων, φωτοβολίδων στυλό, μπουκάλια καθώς και πορσελάνινα αντικείμενα που έσπασαν από τις τουαλέτες. Κάποιοι θυμάμαι έκοψαν τα χέρια του στην προσπάθεια να σπάσουν τις πορσελάνες από τις τουαλέτες όπως ο Μ.Δ που είχε βαθύ κόψιμο στο χέρι» λέει ακόμη. 

Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρεται στην κατάθεσή του στο ρόλο και τις αρμοδιότητές που είχε, μαζί με άλλους κατηγορούμενους. 

«Αυτοί καθώς και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε ως “μεγάλους” […] Παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, την μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα “πεσίματα” σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε αστυνομικούς» σημειώνει ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορές και σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.