19:56, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Δολοφονία στο Περιστέρι: Η αιτία του φονικού ήταν το… κοράνι

Νέα αναβολή πήρε η απολογία του κατηγορούμενου για την δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας, ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς, βάσει πληροφοριών, παραιτήθηκε ο συνήγορος που διορίστηκε από συγγενικά πρόσωπα του φερόμενου ως δράστη για την υπεράσπιση του Πακιστανού.

Ο Πακιστανός κατηγορούμενος, δήλωσε ότι τη σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια επειδή η 17χρονη μίλησε άσχημα για το κοράνι. Ο στυγερός δολοφόνος της 17χρονης, της έκλεισε το στόμα για να μην μιλάει, μέχρι που το νεαρό κορίτσι ξεψύχησε. Αυτός ο ισχυρισμός του, ήταν και ο λόγος που ο δικηγόρος του παραιτήθηκε, σύμφωνα με το protothema.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο για να δώσει εξηγήσεις σε όσα του καταλογίζονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία, αλλά και για την προσπάθειά του να διαφύγει από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο συνήγορός του φέρεται να παραιτήθηκε της υπεράσπισης του νεαρού αλλοδαπού και έτσι η δικαστική λειτουργός φαίνεται να αναζητά δικηγόρο από τον κατάλογο του ΔΣΑ ώστε να του αναθέσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Με βάση την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, η οποία υπογράφηκε από τον εισαγγελέα το Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει απολογηθεί έως και αύριο για την ανθρωποκτονία, καθώς λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για την απολογία του. Έτσι παραμένει άγνωστο αν η δικαστική λειτουργός, αφού ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, θα ορίσει την απολογία για αύριο ή αν θα προτιμήσει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα σήμερα, αφού ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για την δικογραφία.