08:20, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Δολοφονία στον Γέρακα: Περιμένουν και νέο χτύπημα

Βέβαιοι ότι το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέο χτύπημα που θα πηγάζει από την αθηναϊκή νύχτα και θα έχει να κάνει με τον χώρο των καυσίμων εμφανίζονται έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας. Άλλωστε, το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικων ΓΜ δεν ήταν παρά ένας κρίκος σε μια αιματοβαμμένη αλυσίδα δολοφονιών που ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν.

Του: ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο 38χρονος ΓΜ φαίνεται πως γνώριζε ότι κινδύνευε. Για αυτό και κυκλοφορούσε με ένα θωρακισμένο πολυτελές αυτοκίνητο, καθώς επίσης και με τουλάχιστον δύο «σκιές» στο πλευρό του. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το μοιραίο πρωινό του Σαββάτου (18/6) επέλεξε να κατευθυνθεί προς το βενζινάδικο της λεωφόρου Μαραθώνος μόνος του, χωρίς δηλαδή την προσωπική του ασφάλεια. Πολλώ μάλλον, όταν φερόταν να είχε εκμυστηρευτεί σε άτομα του περιβάλλοντός του ότι κινδύνευε. Δεν είναι τυχαία τα λόγια του πατέρα του, παλιού και ισχυρού «παίκτη» στον χώρο των υγρών καυσίμων, ότι «έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμένες καταγγελίες στις Αρχές για τον πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει επιχειρηματίας καυσίμων χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο ή να μην είναι υπόδουλος κακοποιών».

Ο ίδιος ο ΑΜ εμφανίζεται να γνωρίσει «πρόσωπα και καταστάσεις», για αυτό και η επικείμενη κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών θεωρείται «κλειδί» για την πορεία των ερευνών. Μια κατάθεση που αναμένεται να δοθεί μετά την κηδεία του 38χρονου γιου του, με την ελπίδα να είναι όντως διαφωτιστική.

Τι έδειξαν οι κάμερες

«Οι έμπειροι αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι, πώς και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα», ανέφερε ακόμα ο κ. Μ. Την ίδια ώρα, καταθέσεις στους αστυνομικούς της Ασφάλειας θα δώσουν και άλλοι συγγενείς και συνεργάτες του ΓΜ, με τις προσδοκίες για αξιοποιήσιμα στοιχεία να είναι χαμηλές. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, άλλωστε, τα «συμβόλαια θανάτου» είναι από τις πιο δύσκολες για επίλυση αστυνομικές υποθέσεις.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τέλος, από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας προκύπτουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα, όπως:

α) Οι δράστες της δολοφονίας ήταν από 3 έως 5, ενώ ενδεχομένως να υπήρχε και άλλος συνεργός στο σημείο όπου άφησαν το κλεμμένο βαν.

β) Το θωρακισμένο όχημα του ΓΜ ήταν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον 4-5 χιλιόμετρα πριν φτάσει στο βενζινάδικο όπου δολοφονήθηκε το θύμα.

Τέλος, αναμένεται η εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου επικοινωνιών που ενδεχομένως να δείξει εάν δεχόταν απειλές ο επιχειρηματίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL