, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δράση συλλογής φαρμάκων στο ΑΠΘ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 11:00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης του Α.Π.Θ. ξεκινά, συμβολικά, μία σημαντική δράση, που αφορά στη συγκέντρωση φαρμάκων (ληγμένων προς ανακύκλωση και μη ληγμένων, που δεν χρησιμοποιούνται προς διάθεση σε απόρους από εθελοντικές Οργανώσεις ιατρών).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και της Επιστημονικής Φοιτητικής Οργάνωσης «Aristotle Team of Pharmacy – A.T.P.» του Τμήματος Φαρμακευτικής και με αφετηρία το Α.Π.Θ. θα επεκταθεί, σταδιακά, σε όλη την πόλη.

Ως προς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δράσης στο Α.Π.Θ., έχουν κατασκευαστεί, σε πρώτο στάδιο, ειδικά κυτία με οπές, κλειδιά και σχετική σήμανση, που θα τοποθετηθούν σε είκοσι (20) σημεία – περάσματα σε διάφορα Τμήματα του Α.Π.Θ.

Εντός των κυτίων αυτών θα συλλέγονται φάρμακα (ληγμένα ή μη χρησιμοποιούμενα), τα οποία θα συγκεντρώνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, θα κατηγοριοποιούνται και θα αξιοποιούνται κατά περίπτωση.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00 όλα τα κυτία συλλογής φαρμάκων θα τοποθετηθούν σε ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης, όπου θα παρουσιαστούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και σε δημοσιογράφους, θα γίνουν σύντομες αναφορές για τον σκοπό της πρωτοβουλίας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν προς τοποθέτηση σε προκαθορισμένα σημεία Τμημάτων του Α.Π.Θ.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση φοιτητών και ευρύτερου κοινού για την ανάγκη ανακύκλωσης των φαρμάκων, στην στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τη χορηγία δωρεά φαρμάκων και στην ευρύτερη ιατροκοινωνική ευαισθητοποίηση των φοιτητών!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.