, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Είκοσι πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα- αντίκες εντυπωσίασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Γυαλισμένες, καλοσυντηρημένες Porsche, Volvo, Bentley, Chevrolet και Austin Healey, κυρίες μιας άλλης εποχής, πλημμύρισαν με την παρουσία τους και τους έντονους ήχους των εξατμίσεων τους, το πλακόστρωτο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι περιπατητές στο παραλιακό μέτωπο εντυπωσιάστηκαν από τα 80 κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο φετινό 20ο Turamical.

Touramical: Είκοσι πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα- αντίκες εντυπωσίασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 300 Βέλγοι συλλέκτες αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπως κάθε χρόνο και φέτος συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό ταξίδι που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου από την Κέρκυρα, με σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τελικό προορισμό την Αθήνα στις 19 Μαΐου.

Τα βλέμματα κέρδισε μια Bentley του 1928, ένα από τα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετείχε στον αγώνα «24 Heures du Mans», που είναι ο παλαιότερος ενεργός αγώνας αντοχής μηχανοκίνητου αθλητισμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1923 στην πόλη Λε Μαν της Γαλλίας.

Touramical: Είκοσι πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα- αντίκες εντυπωσίασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης

«Το συγκεκριμένο μοντέλο της Bentley, είναι από αυτά τα μοντέλα που δημιούργησαν το μεγάλο όνομα της Bentley. Στην εποχή του ήταν ό,τι είναι σήμερα τα super cars», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Παπαϊδης που ασχολείται με το κλασικό αυτοκίνητο τα τελευταία 24 χρόνια και σημείωσε πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν τα πιο ανθεκτικά και γρήγορα του πιο σκληρού αγώνα αντοχής “24 Heures du Mans”».

Ο Γιαν, ιδιοκτήτης μιας Austin Healey του 1960, επισήμανε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως, «είναι ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα και την Τουρκία στο οποίο καλούμαστε να διανύσουμε συνολικά 2.300 χιλ.» και σημείωσε: «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς πρόκειται για παλιά οχήματα, αντίκες αγωνιστικά που αν και συντηρημένα μπορεί εύκολα να παρουσιάσουν μηχανικές βλάβες».

Touramical: Είκοσι πολυτελή αγωνιστικά αυτοκίνητα- αντίκες εντυπωσίασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Όπως ο ίδιος εξήγησε, «το δυσκολότερο κομμάτι είναι οι ανηφόρες και όταν πρέπει να οδηγήσουμε στα βουνά. Ευτυχώς σήμερα αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη, μια απόσταση 640 χιλ. που είναι ευθεία και επίπεδη». Μια Chevrolet, περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 90, ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που ταξίδεψε τους Θεσσαλονικείς στο παρελθόν και τους θύμισε, όπως είπαν, τους θρυλικούς Ντιούκς.

Η 20η Touramical θα διαρκέσει μια εβδομάδα και σε αυτήν συμμετέχουν συνολικά 300 αγωνιστικά οχήματα, τα οποία σε κάθε προορισμό χωρίζονται σε ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν οι οδηγοί να τα σταθμεύσουν με ασφάλεια. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που υλοποιούνται με κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.