22:44, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

ΕΚΘ: 12 χρόνια οι νεκροί της Marfin περιμένουν δικαίωση

«Ο ελληνικός λαός και το εργατικό κίνημα, οι οικογένειες των θυμάτων και οι νεκροί της Marfin ζητούν δικαίωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο από τον θάνατο της εγκυμονούσας Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλια.

«Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι τρεις υπάλληλοι της Marfin και ένα αγέννητο παιδί δολοφονήθηκαν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, όταν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας ενάντια στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

“Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι τρεις υπάλληλοι της Marfin και ένα αγέννητο παιδί δολοφονήθηκαν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, όταν κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας ενάντια στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) τότε, ξεκίνησαν εκείνο το πρωί, όπως έκαναν κάθε μέρα για τη δουλειά και ποτέ δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων.

Δώδεκα χρόνια μετά, οι νεκροί και οι οικογένειές τους περιμένουν δικαίωση, ενώ οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων ως προς την ασφάλεια του χώρου εργασίας στο συγκεκριμένο κτήριο.

Ο ελληνικός λαός και το εργατικό κίνημα, οι οικογένειες των θυμάτων και οι νεκροί της Marfin ζητούν δικαίωση.

Δεν ξεχνάμε την Αγγελική και το αγέννητο παιδί της, τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή.

Δεν ξεχνάμε την 5η Μαΐου 2010”.