, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΛΑΣ: Δεν είναι σε ελληνικό έδαφος οι παγιδευμένοι σε νησίδα στον Έβρο- Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές

EUROKINISSI

Δεν εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος ομάδα μεταναστών, που σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου, εδώ και μέρες, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από το οποίο έγινε γνωστό ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί από διάφορες οργανώσεις, είναι εκτός ελληνικής επικράτειας, για αυτό ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές να προβούν κατεπειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες και την αρωγή των ανθρώπων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.