, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΕΛΑΣ: Προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών, τρεις συλλήψεις και έλεγχοι σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αλλεπάλληλες είναι οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Η νέα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση συμμετείχαν 170 αστυνομικοί από τις εξής Υπηρεσίες: Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών/υποδιεύθυνση Περιπολιών, διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Ο.Π.Κ.Ε, ΔΡΑΣΗ, διεύθυνση ‘Αμεσης Δράσης Αττικής/ΔΙ.ΑΣ, διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 360 έλεγχοι ατόμων, ενώ έγιναν 80 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών και 2 προσαγωγές αλλοδαπών για αδικήματα αρμοδιότητας τμήματος Ασφαλείας, καθώς και 3 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 2 για ναρκωτικά και 1 για παρεμπόριο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 34 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την έναρξη των επιχειρήσεων την περασμένη Τρίτη, έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί:

– 2.585 έλεγχοι ατόμων.

– 611 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών και 4 προσαγωγές αλλοδαπών για αδικήματα αρμοδιότητας Τμήματος Ασφαλείας.

– 44 συλλήψεις, εκ των οποίων 23 για ναρκωτικά, 13 για παρεμπόριο και 8 για άλλα αδικήματα.

– 157 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν 20 παραβάσεις.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.