, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος ύποπτος για την δολοφονία 75χρονου

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη.

Το συμβούλιο Πλημελλειοδικών Σάμου πριν από λίγο αποφάσισε να μην προφυλακιστεί ο φερόμενος ως κατηγορούμενος ως την δίκη.

Nα σημειώσουμε ότι την Μ. Παρασκευή υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέως και Ανακρίτριας μετά την απολογία του κατηγορούμενου και η απόφαση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί. Ως την ημερομηνία τη δίκης που αναμένεται να οριστεί, του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 04-08-2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Την βεβαιότητά τους ότι ο 48χρονος θα απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, αφού, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την συμμετοχή του στον φόνο του 75χρονου, οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση του συλληφθέντα Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Χούλης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.