, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ελπίδα

ÅêäÞëùóç óôï Õðïõñãåßï Åîùôåñéêþí ìå áöïñìÞ ôç âñÜâåõóç ôçò ÌáñéÜííáò ÂáñäéíïãéÜííç áðü ôïí Ïñãáíéóìü ÇíùìÝíùí Åèíþí ìå ôï Âñáâåßï Nelson Rolihlahla Mandela Ýôïõò 2020, ôçí Ôñßôç 21 Éïõëßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Η ελπίδα είναι το μόνο συναίσθημα που νικά τον φόβο. Και ο άνθρωπος είναι ουσιαστικά το μόνο είδος πάνω στον πλανήτη με συνείδηση του χρόνου και ειδικότερα της προβολής του στο μέλλον.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αντιλήφθηκε τη σημασία της ελπίδας, αλλά δεν έμεινε στον παρηγορητικό λόγο. Δεν έμεινε στις προτροπές και τις συμβουλές. Έβαλε και το χέρι της, για να αλλάξει τα παιχνίδια της τύχης.

Η αείμνηστη πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» έσωσε χιλιάδες παιδιά. Έδωσε ελπίδα και μέλλον σε χιλιάδες οικογένειες. Τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ζουν και αποτελούν τη συνέχεια της προσπάθειάς της και του έργου της.

Θα μπορούσε να το κάνει με δωρεές και πάλι «ευχαριστώ» θα της λέγαμε. Αλλά, επέλεξε να βρίσκεται η ίδια στο «πεδίο». Δίπλα στα παιδιά και τους γονείς μας. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Δεν ήταν ένας απλός ευεργέτης. Ήταν η ίδια εθελοντής. Συμμετείχε. Ήταν μέρος του οράματός της. Ήταν ένας ενεργός πολίτης με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Εργάστηκε για έναν καλύτερο κόσμο.

Αποτελεί παράδειγμα για όλους. Και της αξίζει ο σεβασμός όλων. Όπως πρέπει να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο που δεν αρκείται στη δική του ζωή, αλλά φροντίζει να αποτελεί θετική εισροή και στις ζωές των άλλων.

Είναι μεγάλο πράγμα η αλληλεγγύη και η προσφορά στον κόσμο μας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα λεφτά είναι το λιγότερο. Μεγαλύτερη σημασία έχουν το σχέδιο, η δέσμευση, η επιμονή και η υπομονή. Να τρέχεις ο ίδιος και όχι να αφήνεις τους άλλους.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα λείψει από την οικογένειά της, αλλά και από κάθε οικογένεια που βοήθησε. Χιλιάδες οικογένειες νιώθουν τις τελευταίες ώρες πως έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο. Και αυτό είναι εξαιρετικό.

Θέλουμε η κοινωνία μας να νιώθει. Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Πέρα από τις τριβές και τους εγωισμούς της καθημερινότητας. Γιατί, η μεγάλη εικόνα είναι ο σκοπός. Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτό το προσκλητήριο της προσφοράς δεν πρέπει να λείπει κανείς. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, ο καθένας μας στο μέτρο των δυνατοτήτων της δικής του ζωής. Το άθροισμα, όμως, μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.