ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ένα περιαστικό δάσος αναψυχής με 300.000 δέντρα «γεννιέται» στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/02/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ένα περιαστικό δάσος αναψυχής με 300.000 δέντρα «γεννιέται» στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ένα περιαστικό δάσος αναψυχής, που στα «σπλάχνα» του θα κρύβει 300.000 νέα δέντρα διαφορετικών ειδών, δασικούς δρόμους και μονοπάτια για πεζοπορία και άθληση, εγκαταστάσεις για ξεκούραση μικρών και μεγάλων, μία υπέροχη ρεματιά που στις κοίτες της θα φυτευτούν πλατάνια, ετοιμάζεται να «γεννηθεί» στη δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ευκαρπίας του δήμου Παύλου Μελά.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός περιαστικού δάσους αναψυχής, το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης και θα έχει απεριόριστη θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο, ανήκει στον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, που αναλαμβάνει, μέσω δωρεάς, να μετατρέψει μια έκταση 3000 στρεμμάτων σε σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου.

«Δεν θα είναι απλώς ένα δάσος. Θέλω να δημιουργήσω έναν ευχάριστο χώρο γι’ αυτούς που επιθυμούν να περπατήσουν, να αθληθούν, για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και για τους μαθητές των σχολείων. Να είναι ένας τόπος φιλόξενος, που θα προσελκύει τους επισκέπτες και τους κατοίκους και δεν θα τους απομακρύνει», δήλωσε αναφορικά με το project ο κ. Ανδρεάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο χώρος που επιλέχτηκε και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μεταμορφωθεί βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ. Ουσιαστικά είναι δύο λόφοι που χωρίζονται με μία ρεματιά και βρίσκονται δίπλα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, εκεί όπου για χρόνια ήταν χωματερή της Θεσσαλονίκης.

Τα επόμενα βήματα του πρότζεκτ

Related Post

Θεσσαλονίκη: Πέταξε βάζα με βενζίνη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του

Κοζάνη: Τον «τσίμπησαν» για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 59χρονη βρέθηκε νεκρή με ζώνη στον λαιμό

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση σε 19χρονο και 48χρονο

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ το παρουσίασε ο κ. Ανδρεάδης στη συνάντηση που είχε χθες, στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

«Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα θετικός στην ιδέα και υποσχέθηκε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται. Διότι εάν θέλουμε να αποκτήσουμε έναν χώρο που θα τον ζούμε, θα πρέπει να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις», είπε ο κ. Ανδρεάδης.

Αυτό το διάστημα, από την πλευρά του επιχειρηματία και δωρητή ετοιμάζεται μία πλήρης μελέτη, η οποία θα είναι έτοιμη σε περίπου ένα μήνα και θα κατατεθεί ώστε να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις. Μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί η περίφραξη των 3.000 στρεμμάτων με ξύλα καστανιάς, που θα προφυλάσσει την έκταση από τα ζώα, όταν αρχίσουν να φυτεύονται τα πρώτα δέντρα.

Άμεσα θα ξεκινήσει η χάραξη των δασικών δρόμων και μονοπατιών, όπου θα τοποθετηθεί φυσικό, συμπαγές υλικό, ενώ μόλις δοθεί η απαραίτητη άδεια θα ανεγερθούν οι υποδομές ώστε να υπάρχει χώρος ξεκούρασης, στάση για φαγητό και νερό, αλλά και τουαλέτες για τους επισκέπτες.

Η φύτευση των 300.000 δέντρων, που θα προέρχονται από δασικά φυτώρια, αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά. Μέσα στις επιθυμίες του κ. Ανδρεάδη είναι να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο βοτανικό μουσείο δέντρων. «Ανά συστάδες θα υπάρχουν διάφορα είδη δέντρων, όπως για παράδειγμα κέδροι, κυπαρίσσια, αλλά και θάμνοι. Θα υπάρχουν πληροφορίες που θα εξηγούν τα είδη των δέντρων, σε ποια μέρη της Ελλάδας τα συναντούμε. Στόχος να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος περίπατος για όλους και να παρουσιάζεται η ιστορία της βοτανολογίας», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Στα σχέδια είναι, επίσης, να φτιαχτεί ο δρόμος που θα οδηγεί προς το δάσος αλλά και ένας οικολογικός χώρος στάθμευσης, ώστε οι επισκέπτες να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους και ακολούθως με ποδήλατο ή με τα πόδια να κάνουν τις βόλτες τους.
Ο κ. Ανδρεάδης έχει ήδη ανακοινώσει πως πέρα από τη δωρεά θα αναλάβει τη συντήρηση του δάσους για τα επόμενα πέντε χρόνια με προοπτική επέκτασης, ενώ για την προστασία του θα δημιουργηθεί ένας Φορέας Διαχείρισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός που κράτησε παράνομα κάτοικο της Ξάνθης
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πέταξε βάζα με βενζίνη στο σπίτι της πρώην συντρόφου του

Στη φυλακή οδηγείται 33χρονος που καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, επειδή πέταξε βάζα με βενζίνη στο πατρικό σπίτι...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
15/05/2026
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άντρας για σφαγή αρνιού στο Σέιχ Σου
Κοινωνία

Κοζάνη: Τον «τσίμπησαν» για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κοζάνη ένας 29χρονος, μετά από έρευνα χθες το απόγευμα στην οικία του, για παραβάσεις της νομοθεσίας...

Αναρτήθηκε από Γιώργος Μυλωνάς
01/05/2026
Next Post
Αναβλήθηκε το Λαμία – ΠΑΟΚ

Αναβλήθηκε το Λαμία - ΠΑΟΚ



Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa