, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενισχύονται με δύο αμφίβια αεροσκάφη τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα στη Θράκη

Τις δύο σχολές εκπαίδευσης πιλότων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες κατά την αντιπυρική περίοδο επιτηρούν και ειδοποιούν την πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, μέσω του Πύργου Ελέγχου, σε περίπτωση εντοπισμού εστίας πυρκαγιάς, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παράλληλα επισκέφθηκε και τα εναέρια μέσα που θα συνδράμουν στη φετινή αντιπυρική περίοδο, στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Πρόκειται για δύο αμφίβια αεροσκάφη τύπου Air Tractor Fire Boss, που μεταφέρουν τρεις τόνους νερού έκαστο και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου τύπου MI-8MTV-1 με εξωτερικό κάδο, δυνατότητας μεταφοράς πέντε τόνων νερού. Τα τρία μέσα θα επιχειρούν άμεσα στα σημεία εκδήλωσης πυρκαγιών συνδράμοντας σημαντικά στο έργο κατάσβεσης των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο με δύο αεροσκάφη, εκτός του ελικοπτέρου, αλλά και η συνέχιση της συνεργασίας με τις σχολές πιλότων για την από αέρος επιτήρηση και έγκαιρη προειδοποίηση, αποτελούν σημαντικούς συμμάχους των επίγειων δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημαντικός όμως παράγοντας, παραμένει η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη αλλά και στην άμεση ενημέρωση, σε περίπτωση πυρκαγιάς καλώντας στο 199, στο 100 ή στο 112», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς αναφορικά με την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο διοικητής της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αρχιπύραρχος Κώστας Κούκουρας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, πύραρχος Σπύρος Κούτρας και ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.