fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Θεσσαλονίκης: Μέσα από το έργο του Β. Πλάκα αναδεικνύεται η προσπάθεια των γυναικών να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Μαλλιάρης-Παιδεία Ανατόλια, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Βαγγέλη Πλάκα «Οι πρώτες γυναίκες ψηφοφόροι-Αδελφές Τσιώμου, Αγγελική Μεταλλινού-Μερόπη Βασιλικού και η πρωτοπορία τους». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Γυναίκα.

Για την Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης μίλησε η πρόεδρος κ. Έλενα Ρουσάκη αναφέροντας «είχα την χαρά να βρίσκομαι καλεσμένη ως ομιλήτρια υπό την ιδιότητα της προέδρου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-παράρτημα Θεσσαλονίκης, στην παρουσίαση του βιβλίου, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Βαγγέλη Πλάκα « Οι πρώτες γυναίκες ψηφοφόροι.Αδελφές Τσιώμου». Και να μιλήσω για τη θέση της γυναίκας τόσο στην περίοδο του 1930 όσο και στο σύγχρονο κόσμο. Καθώς εξετάζουμε τη θέση της γυναίκας, τόσο τη δεκαετία του 1930 όσο και σήμερα, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τον αγώνα και την αντοχή όπου μέσα από δεκαετίες αγώνων και διεκδικήσεων, οι γυναίκες κατάφεραν να κατακτήσουν σημαντικά δικαιώματα και να αλλάξουν το τοπίο της κοινωνίας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, όπου η γυναίκα έχει κατακτήσει θέσεις και ρόλους που παλιότερα θα φαινόταν αδύνατον. Ωστόσο, παρά τις προόδους, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις και ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε».

«Μέσα από το έργο του, ο Βαγγέλης Πλάκας αναδεικνύει την προσπάθεια των γυναικών να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και να κατακτήσουν μια θέση στην κοινωνία. Μέσα από τις ζωές των δύο αυτών γυναικών, μας προσφέρει ένα βαθύτατο και ενδιαφέρον παράδειγμα για το πώς ο αγώνας για την ισότητα και τα δικαιώματα δεν είναι ποτέ εύκολος, αλλά είναι απαραίτητος για την πρόοδο της κοινωνίας».

«Είμαι πεπεισμένη ότι η σημερινή γυναίκα, με τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή της, έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να συνεχίσει τον αγώνα για την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Πρέπει να ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και να εργαστούμε μαζί για ένα κόσμο πιο ισότιμο και δίκαιο για όλους».

Η Ενωση Γυναικών Ελλάδας συνδέεται στενά με την ιστορία και αντιπροσωπεύει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών».
«Ευχαριστούμε πολύ, τα μέλη και τις φίλες για την αδιάκοπη στήριξη στον αγώνα για την ισότητα στον σύγχρονο κόσμο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.