, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Επέτειος Α. Γρηγορόπουλου: Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη – Ισχυρά τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι προγραμματισμένες για αύριο, Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 12.00 το μεσημέρι συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ για τις 18.00 το απόγευμα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ισχυρά μέτρα της αστυνομίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο επεισοδίων. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η τροχαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τις 05.00 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης στους εξής δρόμους:

  • Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την οδό Σ. Δραγούμη.
  • Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.
  • Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
  • Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.