, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ- 6 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες 15/03 περιμετρικά και σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι 6 αλλοδαποί – μέλη εγκληματικής οργάνωσης – ηλικίας 27 έως 31 ετών, μεταξύ αυτών και αρχηγικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Η έρευνα ειδικής ομάδας αστυνομικών που συγκροτήθηκε προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση, οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που ενίοτε ενάλλασσαν, προκειμένου να αποκομίσουν περιουσιακό όφελος μέσα από εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός και περιμετρικά Πανεπιστημιακών χώρων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνα οικίας όπου διέμεναν δύο εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (12) μικροδέματα κάνναβης
  • Μικρόδεμα κοκαΐνης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Χρηματικά ποσά σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους
  • Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και
  • Νάιλον διαφανείς αεροστεγείς συσκευασίες για την τυποποίηση μικροδεμάτων ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν και επτά (7) ημεδαποί, έξι εκ των οποίων κατείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που προμηθεύτηκαν νωρίτερα από τα μέλη της οργάνωσης κι ένας για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι, τρείς εκ των αλλοδαπών αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.